hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS Ortaöğretim başvuru ücreti 2024: Lise KPSS başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? KPSS başvuru kılavuzu!

    KPSS Ortaöğretim başvuru ücreti 2024: Lise KPSS başvurusu ne zaman, nasıl yapılır KPSS başvuru kılavuzu
    expand

    2024 ortaöğretim KPSS başvuruları, lise mezunu adaylar için önemli bir adım olacak. Bu sınav, kamu kurumlarında memur olarak istihdam edilmek isteyen lise mezunu vatandaşların katılımıyla iki yılda bir düzenlenmektedir. 2024 KPSS ortaöğretim oturumu 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 4 Ekim 2024 tarihinde ilan edilecek. İşte 2024 ortaöğretim KPSS başvuru ve sınav takvimi hakkında merak edilen detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamu kurumlarında memur olarak istihdam edilecek lise mezunları sınav başvuruları için beklenen gün geldi. Lisans KPSS'de başvuru sürecinin tamamlanması ve ön lisans KPSS başvuru sürecinin de sona ermesinin ardından bu kez Ortaöğretim KPSS merak konusu oldu. Kamuda memur olmak isteyen lise mezunu vatandaşlar için İki yıl ara ile düzenlenen KPSS Ortaöğretim sınavının başvuruları alınmaya başladı.  

    KPSS ORTAÖĞRETİM (LİSE) BAŞVURU TARİHLERİ 2024

    ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 KPSS takvimi sonrasında, Ortaöğretim KPSS başvuru tarihleri belli oldu. ÖSYM tarafından açıklanan 2024 KPSS takvimine göre, Ortaöğretim KPSS başvuruları 18-30 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak. Öte yandan KPSS Ortaöretim geç başvuru tarihleri ise 6-7 Ağustos 2024 olarak belirlendi. Bu tarihler arasında başvurularını tamamlayan adaylar, sınav gününü beklemeye başlayacak. 

    KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Lise KPSS için başvurular belirtilen tarihler arasında elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ve "https://ais.osym.gov.tr" adresindeki ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapılabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

    2024 Ortaöğretim KPSS başvuru ücreti ÖSYM tarafından 350 TL olarak belirlendi. 6-7 Ağustos 2024 (Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı olarak 6-7 Ağustos 2024 tarihlerinde ödenir.)

    ORTAÖRETİM KPSS BAŞVURU EKRANI

    LİSE KPSS BAŞVURU KILAVUZU 2024

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow