hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS ön lisans atama puanları 2024: KPSS ön lisans tercihleri ne zaman? KPSS ön lisans baraj puanı detayları!

    KPSS ön lisans atama puanları 2024: KPSS ön lisans tercihleri ne zaman KPSS ön lisans baraj puanı detayları
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    KPSS ön lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından KPSS ön lisans baraj puanı, ön lisans atama puanları ve tercih kılavuzu için araştırmalar başladı. 20 Eylül'de açıklanan KPSS ön lisans sonuçlarının ardından adaylar memur olabilmek için sınavdan aldıkları puanlara göre tercih yapacak. Puanlar sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder. Peki, KPSS ön lisans tercihleri ne zaman? İşte KPSS ön lisans baraj puanı ve ön lisans 2-4 yıllık atama taban puanları.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları 20 Eylül'de açıklandı. Ön lisans başvuru taban puanları 2024 sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gündeme geldi. KPSS ön lisans atama puanları, kadro ve şehirlere göre farklılık gösteriyor. Kamuda memur olarak görev almak isteyen 2 yıllık üniversite mezunlarının katılım sağladığı KPSS ön lisans tercihleri tercih kılavuzunun yayınlanması ile başlayacak. Merakla beklenen KPSS tercih kılavuzu 2024 henüz ÖSYM tarafından yayımlanmadı. KPSS ön lisans tercihleri ise kılavuzun yayınlanmasının ardından netlik kazanacaktır. Adaylar, güncellenmiş KPSS branş bazında sıralamalarını açıklandıktan sonra ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

    KPSS ÖN LİSANS ATAMA PUANLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

    Kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu kadrolarına ilk defa atanacakların geçerli bir KPSS puanına sahip olmaları zorunludur. KPSS tarafından geçtiğimiz yıllarda atama ve yerleştirme puanlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    KPSS ÖN LİSANS ATAMA TABAN PUANLARI 2024

    KPSS ÖN LİSANS BARAJ PUANI DETAYLARI

    -Jandarma Genel Komutanlığı lisans erkek adayları için taban KPSS 68 puan, kadın adaylar için ise taban KPSS 73 puan olarak duyuruldu.

    -Astsubaylık için KPSS ön lisans sınavından en az 60 veya 65 puan almak gerekiyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow