hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS ÖABT sınav yerleri: ÖABT Öğretmenlik sınavı ne zaman? 2024 KPSS ÖABT sınav tarihi!

    KPSS ÖABT sınav yerleri: ÖABT Öğretmenlik sınavı ne zaman 2024 KPSS ÖABT sınav tarihi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Öğretmen adaylarının katılacağı son oturum olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, ÖABT ne zaman yapılacak, bu hafta mı sorgulamaları hız kazandı. ÖABT sınav tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarına katılan öğretmen adayları ÖABT sınavını bekliyor. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları 21 Temmuz'da tamamlandı. Şimdi ise gözler öğretmenlik sınavı oturumlarına çevrildi. 

    ÖABT ÖĞRETMENLİK SINAVI 2024 NE ZAMAN?

    KPSS ÖABT sınavı, 4 Ağustos 2024 tarihinde saat 10:15'te başlayacak. İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise aynı gün saat 14:45'te gerçekleştirilecektir.

    ÖABT SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL SORGULANIR?

    2024 KPSS ÖABT sınav giriş yerleri, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranı üzerinden erişime açıldı. KPSS sınavlarına katılım sağlayacak adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden sınav giriş yerlerine erişim sağlayabilecek. KPSS ÖABT sınav giriş belgesi, renkli veya siyah beyaz olarak kullanılabilmektedir. ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzda yer alan bilgilere göre KPSS ÖABT sınav giriş belgesinin renkli veya siyah beyaz olması bir zorunluluk değildir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow