hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS alan sınavı süresi 2024: KPSS alan bilgisi 2. oturumu kaçta başlıyor, kaçta bitiyor, kaç dakika sürüyor?

    KPSS alan sınavı süresi 2024: KPSS alan bilgisi 2. oturumu kaçta başlıyor, kaçta bitiyor, kaç dakika sürüyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da gerçekleştirildi. Şimdi ise gözler KPSS alan bilgisi sınav tarihlerine çevrildi. KPSS alan bilgisi sınavına girecekler ve yakınları tarafından sınav süresiyle ilgili detaylar araştırılıyor. KPSS alan bilgisi sınavı üç oturumda uygulanacak. Sınavlar 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Peki, KPSS alan bilgisi sınavları kaçta başlıyor, kaçta bitiyor, kaç dakika sürüyor? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur olmak isteyen binlerce adayın sınav maratonu devam ediyor. Üç oturumda yapılan alan bilgisi sınavlarının iki oturumu bugün tamamlanacak. Üçüncü oturum ise 21 Temmuz Pazar günü yapılacak. Üç farklı uzmanlık alanı üzerinde gerçekleştirilecek sınavda, adaylar memur olmak için bir kez daha ter dökecek. Adaylar 2024 KPSS alan bilgisi sınavları saatini ve süresini araştırıyor. Sınavlarda çoktan seçmeli 40'ar soru sorulacak adaylara, istatistik testi için 60 dakika, diğer testler için 50'şer dakika süre verilecek. KPSS alan bilgisi sonuçları 23 Ağustos günü ÖSYM tarafından duyurulacak.

    KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVLARI KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

    -KPSS alan bilgisi 1. gün ilk oturumu 20 Temmuz günü saat 10:15'te başlayacak. Adaylara Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri konularından sorular sorulacak. Her iki oturumda da adaylara 150 dakika süre verilecek. Sınav 2,5 saat sonra yani 12.45'te sona erecek.

    -İkinci oturum 20 Temmuz 14:45'te başlayacak. Hukuk, İktisat, Maliye derslerinden sorular sorulacak. Sınav 2,5 saat sonra yani 16:45'te sona erecek.

    -2. gün sınavı da 21 Temmuz günü saat 10:15'te uygulanacak. İşletme, Muhasebe, İstatistik konularından sorular yer alacak. 160 dakika sürecek sınavda, ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek. Sınav 12.55'te sona erecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS ALAN BİLGİSİ SINAV GİRİŞ BELGESİ 2024 SORGULAMA

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow