KPSS 2022(Lisans-Ön lisans ve Ortaöğretim) başvuru tarihleri ne zaman?
Kamuda memur olarak atanmayı bekleyen binlerce adayın gündeminde KPSS 2022 başvuru tarihleri yer alıyor. ÖSYM takvimine göre KPSS lisans başvuruları mayıs ayında, ön lisans başvuruları ağustos ayında, ortaöğretim başvuruları ise eylül ayında alınacak. Peki, KPSS 2022(Lisans-Ön lisans ve Ortaöğretim) başvuru tarihleri ne zaman? İşte detaylar..
KPSS Lisans-Ön lisans ve Ortaöğretim başvuru tarihleri başvuru yapacak adayların gündeminde yer alıyor. ÖSYM söz konusu sınavları farklı tarihlerde organize edecek. Alacak kadrolar için yerleştirme başvurularını yapacak adaylar, KPSS başvurularını ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden gerçekleştirecekler. Memur olmak isteyen adayların katılım sağlayacağı 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öncesi ÖSYM başvuru takvimini internet sitesinden duyurdu.
KPSS 2022 BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?
Sınav ücretinin yatırılması ile alınacak olan KPSS lisans başvuruları 24 Mayıs tarihinde başlayacak ve 6 Haziran’a kadar devam edecek.
KPSS ön lisans başvuruları 3 Ağustos'ta başlayacak ve 15 Ağustos tarihinde sona erecek.
KPSS ortaöğretim başvuruları 1 Eylül tarihinde başlayacak ve 13 Eylül'e kadar devam edecek.
KPSS 2022 NE ZAMAN YAPILACAK?
KPSS lisans oturumları genel yetenek-genel kültür testi ile başlayacak. Genel yetenek genel kültür sınavı ve eğitim bilimleri testi 31 Temmuz’da düzenlenecek.
Alan bilgisi ise 6 Ağustos ve 7 Ağustos’ta yapılacak. ÖABT ise 14 Ağustos tarihinde düzenlenecek.
KPSS ön lisans oturumu 2 Ekim’de yapılacak.
KPSS ortaöğretim oturumu 6 Kasım’da gerçekleştirilecek.
KPSS DHBT ise 27 Kasım tarihinde düzenlenecek.
KPSS 2022 BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Bu sınav sonucuna göre kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımlarına başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.
a) Türk vatandaşı olmak.
b) 18 yaşını tamamlamış olmak.
c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.
f) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmî sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)
g) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
17 Aralık okullar tatil mi? Kar tatili olan iller
AÖL sınav giriş belgesi sorgulama: Açık lise sınav yerleri 2024 açıklandı mı?
MEB AGS SORU/KONU DAĞILIMI: AGS konu dağılımı belli oldu mu? 2025 AGS'de neler değişti?
15 TATİL NE ZAMAN? Yarıyıl (sömestr) tatili ne zaman başlıyor ve bitiyor? 2024-2025 EĞİTİM DÖNEMİ MEB TAKVİMİ!
AÖF sınavı 2024 saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek, kaçta bitecek?