hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kirlinin Eş Anlamlısı Nedir? Kirli Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Kirlinin Eş Anlamlısı Nedir Kirli Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Değişik eş anlamlı sözcükleri ile beraber kirli kelimesi amacına uygun farklı yerlerde kullanılabilir. Özellikle Türkiye'de birden fazla eş anlamlı karşılığı bulunan sözcüklerden biri olduğunu söylemek mümkün. Böylece yazılışları farklı ve aynı anlama sahip sözcükler üzerinden kirli kelimesi ifade edilebilir. Türk Dil Kurumu üzerinden de alınan teyit ile beraber, kirli kelimesine karşılık değişik eş anlamlı sözcükler öne çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kirlinin Eş Anlamlısı Nedir?

    Kirlinin eş anlamlısı 3 değişik seçenek üzerinden kullanım imkanı tanımaktadır. Diğer bir ifade ile aynı anlama ve farklı yazılışları ile 3 tane eş anlamlı sözcüğü olduğunu söylemek mümkün.

    - Leke
    - Pis
    - Zararlı

    Bu şekilde yukarıdaki sözcükler eş anlamlı olarak kirli kelimesi adına kullanılabilir. Tam olarak anlam açısından karşılık vermesi ile beraber özellikle Pis kelimesinin daha ön plana çıktığını söylemek mümkün.

    Kirli Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Kirli kelimesi için kullanılabilecek sözcükler içerisinde pis kelimesi başta olmak üzere, aynı zamanda leke ve zararlı sözcüklerde bulunmaktadır. Aynı anlama sahip oldukları için tek başına birer cümle içerisinde amaca göre değerlendirilebilir.

    ‘’Burası gerçekten leke içinde kalmış.’’

    ‘’Ev çok pis görünüyor.’’

    ‘’ Bu zararlı yer seni hasta edebilir.’’

    Yukarıda verilen cümlelerde olduğu gibi kirli kelimesi ile eş anlamlı şekilde kullanılabilir. Böylece üstelik herhangi bir anlam bozukluğu olmadan bütün bir şekilde değerlendirme olanağı sağlar.

    Kirli Ne Demek?

    Kir içinde bulunan, kirlenmiş, yağ, toz ile deki gibi unsurlarla kaplı yer kirli kelimesi üzerinden ifade edilir. Verilen bu anlamı ile beraber eş anlamlı sözcükler üzerinden de karşılık bulduğunu söylemek gerekir. Ancak özellikle günlük yaşamdaki kelimesinin eş anlamlı sözcükleri ne göre daha fazla kullanıldığını anlatmak mümkün. Alternatif olarak ise farklı yerlerde eş anlamlı kelimeleri değerlendirme şansı bulunur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow