hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kibarın Eş Anlamlısı Nedir? Kibar Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Kibarın Eş Anlamlısı Nedir Kibar Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bir kelimenin eş anlamı kelimenin yerine kullanılarak anlamda daralma veya değişim oluşmamasını sağlayan kelimelere denilmektedir. Kelimelerin eş anlamlarını kullanmak anlatım zenginliği açısında oldukça önemli olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kibar Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

    Kibar kelimesi eş anlamlısı olan kelimeler görgülü, naif, zarif, ince, nazik ve saygılı olarak bilinmektedir. Kibar kelimesi bir konuda insanlara hoşgörülü davranan ve çevresindekileri kırmadan muamele eden kişi anlamına gelmektedir. Bu anlamda kibar kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler de aynı yönde anlam taşımaktadır.

    Kibar Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Kibar kelimesinin eş anlamlıları olan kelimeler zarif, naif, nazik, seçkin, saygılı, ince kelimeleri olarak bilinmektedir. Kibar kelimesinin eş anlamlıları olan kelimeler kibar kelimesi yerine kullanılarak cümle içinde aynı anlama gelmektedir. İnce kelimesi özellikle iltifat yapıldığında söylenilen bir kelime olarak kibar kelimesi yerine kullanılır. Bunlarla beraber kibar kelimesi özellikle zarafet söz konusu olduğu cümlelerde de kullanılan bir kelimedir. Kibar kelimesinin sıfat olarak kullanıldığı cümlelerde ise naif ve zarif kelimeleri eş anlamlı kelimeler olarak kullanılabilmektedir.

    Kibar kelimesi eş anlamlıları arasında nazik kelimesi ise genellikle görsel olarak kullanılan cümlelerde kibar kelimesinin eş anlamlısı olarak kullanılmaktadır. Saygılı kelimesi ise kibar kelimesinin kişiler arasında saygı oluştuğunda ortaya konulan bir davranış olarak kullanılan cümlelerde kibar kelimesinin eş anlamlısı olmaktadır.

    Kibar kelimesinin ilk başta akla gelen eş anlamlısı kelime ise görgülü anlamına gelmektedir. Görgülü kelimesi cümlede terbiye ve adap bilen anlamına gelmektedir. Görgülü kelimesinin eş anlamlısı olarak da kibar kelimesi görgü anlamı kullanıldığı yerlerde kullanılmaktadır.

    Kibar kelimesinin diğer bir eş anlamlısı olarak edepli kelimesi de yer almaktadır. Edepli kelimesi kibar kelimesi ile eş anlamlı olan cümlelerde yer almaktadır. Örneğin edepli olduğu için sessizce oturdu cümlesinde eş anlamlı olarak kibar olduğu için sessizce oturdu cümlesindeki eş anlamlı kullanım bulunmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow