İslami İlimler Mezunu Ne İş Yapar? İslami İlimler Bölümü Çalışma Alanları...
İslami İlimler bölümü, ülkemizde en çok tercih edilen ve bilinen yüksek bölümler arasında yer alır. İslami İlimlerde yer alan bölümlerin amacı ise, lisans eğitiminde yer alacak öğrencilere inanç, ahlak, ibadet gibi İslami konuları detaylı bir şekilde öğrenerek, kazanımlarını ilerleyen meslek hayatlarında en iyi şekilde kullandırır.
İslami İlimler bölümünü tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli bir şekilde, İslam İlmine karşı meraklı, sorumluluk sahibi, ilgili ve iletişim yeteneği oldukça kuvvetli ilgili olduğu için başlıca özellikler arasında yer alır.
İslami İlimler Mezunu Ne İş Yapar?
Bölümün mezunları lise ve ilköğretim düzeyindeki okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapabiliyor. Üniversitelerde de ise, İslami İlimler öğretmeni olarak görev yapan mezunlar, araştırma merkezlerinde ve akademik kurumlarda de çalışabilir.
İslami İlimler Bölümü Çalışma Alanları
İslami İlimler mezunları hem özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde hem de kamu kurumlarında çalışma imkanına sahiptir. İslami İlimler mezunları istihdam ve iş imkanları ise şunlardır:
Diyanet İşleri Başkanlığı
İmam Hatiplik
MEB Okullarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
Kur’an Kursu Öğreticiliği
Müftülük
Vaizlik
İslami İlimler Bölümü mezunları; Milli Eğitim Bakanlığı İlk ve Ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve İmam Hatip Liselerinde meslek dersleri öğretmeni olarak görev yapabilirler.
Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet işleri başkanlığında İmam Hatip, Müftü, Müezzin Kayyım, Vaiz ve Kur`an Kursu öğretmeni gibi en temel hizmet alanlarının da yanı sıra; Hizmet İçi Eğitim Kurslarında öğretici, Din İşleri Yüksek Kurulunda ise uzman, din müşaviri, yurt dışında dini ateşe gibi Diyanet İşleri Başkanlığının çeşitli kademelerinde de görev alabilirler. Üniversitelerin İlahiyat Fakülteleri başta olmak üzere, lisansüstü eğitim aldıkları zaman çeşitli sosyal bilimler alanlarında da akademisyen olarak görev yapabilirler.
İslami İlimler Mezunları Görevleri Nelerdir?
İslami İlimler mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda rahatlıkla görev alabilir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler de birbirinden farklı olabilir. Ama genel anlamda Din Kültürü Öğretmeni olduklarını düşünülürse görevleri de şunlardır:
Başarı değerlendirmesini de içeren öğrenci kayıtlarını tutmak.
Bireysel öğrenmeyi desteklemek.
Bireysel öğrenci ilerleyişi de ilgili ebeveyn sorularına da cevap vermek.
Müfredat ile birlikte belirlenen eğitim konularını öğrencilere aktarmak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MEB ortak sınav sonuçları belli oldu mu? 6. ve 10. sınıf ortak sınav sonucu e-Okul ekranı!
Sözleşmeli öğretmenlik tercih kılavuzu: MEB sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri 2024 ne zaman?
-
KYK bursları ne zaman yatacak? KYK burs ve kredi ödeme tarihleri 2024-2025!
6-12 Kasım 2024 ŞOK Aktüel Ürünler Kataloğu Yayında! Bu Hafta İndirimde Neler Var?
MEB öğretmen atama tercihleri ne zaman başlıyor? Sözleşmeli öğretmenlik tercih kılavuzu 2024!