hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irmak Eş Anlamlısı Nedir? Irmak Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Irmak Eş Anlamlısı Nedir Irmak Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Irmak kelimesi günlük yaşamda taşıdığı anlam üzerinden yaygın kullanılırken, eş anlamlı sözcüğü ile aynı yoğunlukta değerlendirilir. Bu açıdan Irmak kelimesi için bir eş anlamlı sözcük öne çıkmaktadır. Yazılışları farklı ve anlamları aynı olan bu kelimeler cümle içerisinde ortak anlam üzerinden değerlendirilir. Aynı zamanda birçok yazılı kaynakta ve eserde de karşılaşılan bir kelime olarak öne çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irmak Eş Anlamlısı Nedir?

    Özellikle Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit ırmak kelimesine karşılık eş anlamlı olarak bir sözcük değerlendirilmektedir.

    - Nehir

    Taşımış olduğu anlam ile beraber yukarıdaki nehir kelimesi ile beraber kırmak sözcüğü aynı anda üzerinden öne çıkar. Diğer yandan bu sözcükler kız çocukları için ayrıca isim olarak da günlük yaşamda yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Irmak Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Irmak kelimesi için eş anlamlı olarak Nehir sözcüğü kullanılabilir. Üstelik her iki kelime de günlük hayatta aynı yoğunlukta farklı yerlerde değerlendirilir.

    ‘’Bu ırmağın akışına gerçekten bayılıyorum.’’

    Yukarıda verilen cümlede olduğu gibi bir ırmak kelimesi farklı yerlerde amaca göre değerlendirilebilir. Üstelik hem tek başına hem de cümle içerisinde taşıdığı anlam ile beraber kullanmak mümkün. Özellikle öğrencilerin merak ettiği ve farklı yerlerde kullanmak için öğrenmeye çalıştığı kelimeler içerisinde yer alıyor.

    Irmak Ne Demek?

    Daha çok denize dökülen, genişliği ve yapısı ile akarsuyun büyük hali Irmak olarak ifade edilir. Bu şekilde verilmiş olan anlamı ile beraber hem kırmak kelimesi hem de Nehir sözcüğü aynı anlam kapsamında değerlendirilir. Yazılışları farklı olmasına rağmen taşıdığı anlamlar üzerinden günlük yaşamda yaygın biçimde kullanılır. Ayrıca kız ya da erkek çocukları için kullanılan bir isim olarak da öne çıktıklarını ifade etmek gerekir. Her ikisi de aynı yoğunlukta değerlendirilen eş anlamlı sözcüklerdir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow