hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatıra Eş Anlamlısı Nedir? Hatıra Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Hatıra Eş Anlamlısı Nedir Hatıra Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir
    expand

    Hatıra kelimesi için alternatif olarak kullanılabilecek bir eş anlamlı sözcük öne çıkmaktadır. Aynı anlamı taşımaları ile beraber amaca uygun şekilde cümle içerisinde veya tek başına kullanılabilir. Bir kişi ya da yer ile beraber olayı hatırlatmak için saklanmış olan fiziksel veya düşünsel durum hatıra olarak bilinmektedir. Taşımış olduğu bu anlam üzerinden aynı anlama gelen eş anlamlı sözcüğü de değişik yerlerde değerlendirilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatıra Eş Anlamlısı Nedir?

    Hatıra kelimesine eş anlamlı olarak bir sözcük ön plana çıkmaktadır. Bu sözlük yazılışları farklı anlamları aynı şekilde eş anlamlı olarak tüm karşılığı sağlamaktadır.

    - Anı

    Yukarıdaki sözcük hatıra kelimesi ile aynı anlamı üzerinden kullanım imkanı vermektedir. Böylece farklı cümlelerde arka arkaya anlam bozukluğu yaratmadan kullanım imkanı tanır.

    Hatıra Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Hatıra kelimesinin eş anlamları olarak sadece bir sözcük bulunmaktadır. Bu sözcük ise anı kelimesi olarak öne çıkar. Aynı anlamı taşımaları ile beraber Türkiye'de geçerli şekilde kullanım imkanı elde edilir.

    TDK'ya Göre Hatıra Kelimesinin Eş Anlamlısı

    Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit hatıra kelimesi için bir sözcük eş anlamlı olarak kullanım imkanı vermektedir. Bu sözcük ise ‘anı’ kelimesidir. Yaşanabilecek bir olay ya da kişiyle beraber herhangi bir durum hatırlamak amaçlı saklanmış olan obje üzerinden Bu anlamı ile kullanılabilir. Özellikle halk arasında hem hatıra hem de anı kelimesi aynı yoğunlukta değerlendirilmektedir.

    Hatıra Kelimesinin Eş Anlamlısı ile Örnek Cümleler

    Hatıra kelimesinin eş anlamlısı ile aynı anlam üzerinden örnek cümleler kurmak mümkün.

    ‘’Geçmişten günümüze kadar yaşanan tüm anıları saklarım.’’

    Bu şekilde yukarıdaki cümlede olduğu gibi aynı anlam ile beraber anı kelimesi hatıra sözcüğüne karşılık olarak kullanılabilir. Hem tek başına hem de cümle içerisinde değerlendirmek mümkün.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow