hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gayret Eş Anlamlısı Nedir? Gayret Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Gayret Eş Anlamlısı Nedir Gayret Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Birden fazla karşılığı ile beraber gayret kelimesine eş anlamlı sözcükler bulunmaktadır. Bu sözcükleri amacına uygun olarak farklı yerlerde aynı anlam üzerinden kullanılabilir. Aynı zamanda değişik eserlerde ve yazılı kaynaklarda da karşılaşılan sözcükler olduğunu ifade etmek gerekir. İnternet üzerinden en çok araştırılan ve eş anlamlısı öğrenmeye çalışan kelimeler içerisinde de geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gayret Eş Anlamlısı Nedir?

    Gayret kelimesi taşıdığı anlam ile beraber günlük yaşamda en çok kullanılan sözcük olarak öne çıkar. Aynı zamanda eş anlamlı sözcükleri üzerinden de farklı yerlerde yaygın biçimde kullanır.

    - Çaba
    - Efor
    - Çalışma

    Bu şekilde yukarıdaki sözcükler gayret kelimesi ile aynı anlama üzerinden farklı yerlerde değerlendirilebilir. Özellikle arka arkaya cümleler yazılmak istendiğinde anlam bütünlüğü bozulmadan değerlendirme olanağı tanımaktadır.

    Gayret Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Gayret kelimesinin eş anlamlıları arasında başta çaba kelimesi olmak üzere, aynı zamanda efor ve çalışma sözcükleri de bulunmaktadır. Bu konuda yazılışları farklı ve anlamları aynı olarak günlük yaşamda değişik yerlerde kullanılabilir.

    ‘’Yaptığın işler bu kadar çabaya değmeli.’’

    ‘’Bu saatten sonra artık çok daha fazla efor sarf etmelisin.’’

    ‘’Başarı için çalışma en önemli husustur.’’

    Bu gibi yukarıda verilen değişik cümleler içerisinde aynı anlam ile gayret kelimesinin ve kullanmak mümkün. Herhangi bir anlam bütünlüğünü bozmadan bu şekilde değişik cümleler kurma şansı elde edilebilir.

    Gayret Ne Demek?

    Uğraşıp didinme, olağanüstü biçimde uğraşma ya da çabalama ile çalışma isteği gayret olarak ifade edilir. Aynı şekilde bu anlamları üzerinden gayret kelimesi için farklı eş anlamlı sözcükler ile ön plana çıkar. Böylece çaba ve efor ile beraber çalışma kelimeleri de aynı anlam kapsamında değerlendirmek mümkün. Tabii özellikle çaba ile efor kelimelerin daha fazla günlük yaşamda değerlendirildiğini söylemek gerekir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow