hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS Sonuçları 2024 - KPSS lisans sonuçları açıklandı! ÖSYM KPSS sınav sonuç sorgulama nasıl yapılır?

    KPSS Sonuçları 2024 - KPSS lisans sonuçları açıklandı ÖSYM KPSS sınav sonuç sorgulama nasıl yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 KPSS lisans sonuç sorgulama ekranı, sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen memur adayları tarafından yoğun olarak aratılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans sonuç tarihi belli olmuştu. ÖSYM tarafından merakla beklenen 2024 KPSS sonuç duyurusu geldi. KPSS Lisans sınav sonucu ÖSYM sonuç sorgulama sistemi (sonuc.osym.gov.tr) üzerinden erişime açıldı. Peki, KPSS sınav sonuç sorgulama nasıl yapılır? İşte ÖSYM sonuç ekranı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sonuçları için geri sayım sona erdi. 14 Temmuz'da yapılan Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı ve 20-21 Temmuz'da yapılan KPSS lisans oturumlarının tamamlanmasıyla birlikte, tüm gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrilmişti. ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 KPSS takvimine göre KPSS lisans sonuçları bugün erişime açıldı. Türkiye genelinde 1362 binada ve 20 bin 286 salonda, 50 binden fazla personelin katılımıyla gerçekleştirilen KPSS sınavı, lisans ve ÖABT kapsamında katılım sağlayan adaylar bugün sonuçlarını öğrenecek. 

    2024 KPSS LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI

    KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı ve KPSS lisans oturumu sınav sonuçları 23 Ağustos 2024 Cuma günü saat 10.00 itibarıyla açıklandı. KPSS sınav sonuçları ile alınan puanlar, adaylar tarafından tercih sürecinde kullanılacak. Kamu kurumları için ÖSYM tarafından duyurulacak olan tercih kılavuzlarında büyük öneme sahip olan KPSS puanı, P1, P2, P3 başta olmak üzere pek çok farklı türe ayrılacak.

    KPSS LİSANS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

    Adaylar KPSS lisans sonuçlarına, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS 2024 LİSANS SONUÇLARI ÖSYM EKRANI İÇİN TIKLAYIN

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow