hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler ÖSYM'de! DGS sonuç tarihi ne zaman? ÖSYM DGS 2024 sonuçları!

    Gözler ÖSYMde DGS sonuç tarihi ne zaman ÖSYM DGS 2024 sonuçları
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dikey Geçiş Sınavı geçtiğimiz günlerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmıştı. DGS sınavına katılan adaylar sonuç tarihi için geri sayıma geçmişti. Peki, ÖSYM sınav takvimi içerisinde sonuçları eylül ayında ilan edileceği duyurulan DGS 2024 sonuç tarihi ne zaman? DGS sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce adayın katılımı ile gerçekleşen DGS sınavı geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Adaylar tercih işlemlerinde kullanacakları DGS sonuçlarını beklemeye başladılar. Peki, ÖSYM sonuçları ne zaman ilan edecek?

    DGS 2024 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ÖSYM’nin Dikey Geçiş Sınavı kılavuzunda verdiği bilgilere göre DGS sonuçları 13 Eylül 2024 tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfası olan “sonuc.osym.gov.tr” adresinde yer alacak. TC kimlik numarası ile ekrandaki gerekli bilgileri dolduran adaylar DGS sonuçlarına ulaşabilecekler.

    ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    DGS NEDİR?

    Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow