Dünya hukukçuları AİHM içtihadlarını Çeşme’deki çalıştayda konuşacak
Uluslararası İnsan Hakları Akademisi'nin 20. Yaz Çalıştayı bu yıl, dünyanın değişik üniversitelerinden hukukçuların katılımıyla Çeşme'de yapılacak. Çalıştaya İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliği yapacak. Çalıştayda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yeni içtihadları ışığında Türk-Alman hukukundaki yeni gelişmeler ele alınacak.
İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hukuk Fakültesi, Almanya, Macaristan ve İtalya’daki üniversitelerin hukuk fakültelerinden, alanlarının en iyileri olarak tanınan öğretim üyelerinin de katılımıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası İnsan Hakları Akademisi Yaz Çalıştayı’nın bu yıl 20'ncisini düzenliyor. 8-15 Eylül 2017 tarihleri arasında Çeşme'de gerçekleşecek olan etkinlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yeni içtihadları ışığında Türk-Alman hukukundaki yeni gelişmeler konuşulacak. Çalıştaya, Türkiye ve Almanya’nın çeşitli üniversitelerinin hukuk fakültelerinden gelen öğrenciler de konuk olacak.
Seminerler her gün dört ayrı oturumda gerçekleşecek. İKÜ Dekanı Prof. Dr. Dr. H.C. Mult. Bahri Öztürk’ün ev sahipliğinde, Yargıtay Eski Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Çınar, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü Dr. Ekrem Çetintürk, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ökmen, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü Ceza Hukuk Dairesi Başkanı Doç.Dr. Ali Rıza Töngür, Federal Almanya Danıştay Eski Başkanı Marion Eckertz-Höfer, Max-Planck-Enstitüsü Yabancı ve Uluslararası Ceza Hukuku Müdürü ve Freiburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dr. H.C. Mult. Albin Eser, Leipzig Üniversitesi’nden Prof. Dr. Helmut Goerlich, Giessen Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dr. H.C. Mult. Walter Gropp ve Miskolc Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akos Farkas gibi önde gelen isimler ile İtalya Roma Link Üniversitesi Hukuk Fakültesi temsilcilerinden oluşan heyetin katılacağı çalıştayda “Adil Yargılanma Hakkı”, “İltica Hakkı”, “Medya Özgürlüğü” ile “Özel Hayatın ve Aile Hayatının Korunması” gibi başlıklar masaya yatırılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ODTÜ belirledi: İŞTE TÜRKİYE'NİN EN İYİ 20 ÜNİVERSİTESİ
29 Ekim'de ne oldu? Cumhuriyet nasıl ilan edildi?
KPSS ortaöğretim tercihleri 2024 ne zaman başlayacak? Gözler ÖSYM tercih kılavuzunda!
29 Ekim’de ne oldu? Kısaca Cumhuriyet nasıl ilan edildi?
Anadolu Üniversitesi (AÖF) kayıt yenileme 2024 son tarih ne zaman?