hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dört Gözle Beklemek Deyiminin Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle…

    Dört Gözle Beklemek Deyiminin Anlamı Nedir Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle…
    expand

    Dört gözle beklemek deyiminin anlamı bir kişiyi veya olayın gerçekleşmesini istekle beklemek anlamına gelmektedir. Deyimler arasında dört gözle beklemek sıklıkla kullanılmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir olayın gerçekleşmesini veya birinin gelmesini oldukça fazla istemek anlamına gelmektedir. Bu nedenle geçmişten beri bu deyim sıklıkla kullanılmaktadır. Özlemle, istekle ve arzuyla bir olayın olması için kullanılan deyimlerden biridir. Ülkemizde bu deyim birçok alanda kullanılmaktadır. 

    Dört Gözle Beklemek Deyiminin Anlamı Nedir?

    Birçok deyim farklı anlamlarda kullanılabilme şansı sağlamaktadır. Dört gözle beklemek deyimi verilen açıklamada TDK" ye göre biriyle yeniden bir araya gelinecek günü beklemek gibi anlamlara gelmektedir. İkinci anlamındaysa bir olayın nasıl sonuçlanacağını sabırsızlıkla beklemek anlamına gelmektedir.

    Özellikle çok özlenen ve görüşülmek istenilen kişilere ayrıca bu deyim kullanılmaktadır. Yani sadece bir olaya değil aynı zamanda şahıslara yöneltilerek söylenebilmektedir. Bu nedenle konuşma dili ve kitaplarda sıkça karşımıza gelmektedir. Dört gözle beklemek derken istekli, arzulu ve özlem gibi duyguları kastetmektedir.

    Dört Gözle Beklemek Deyimi Örnek Cümle

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Örnek vermek gerekirse 'Askerdeki eşini dört gözle bekliyordu' gibi cümleler bulunmaktadır. Bu deyim genellikle olumlu anlamda kullanılmaktadır. Ancak bazı kişiler sinirlendiğinde olumsuz bir şeyin gerçekleşmesi içinde kullanabilmektedir.

    Örnek içerisinde ' Bankadan alacağım krediyi dört gözle bekliyorum.' şeklinde kullanılmaktadır. Burada bu krediyi çok istediğini ve ihtiyacı olduğunu anlatmaktadır. Dört gözle bir şeyi beklemek genellikle bir konuda sabırsızca ve istekli olarak beklemeyi ifade etmektedir. Farklı cümlelerde kullanılabilmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow