hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DGS SONUÇLARI 2024! ÖSYM DGS 2024 sonuç sorgulama linki

    DGS SONUÇLARI 2024 ÖSYM DGS 2024 sonuç sorgulama linki
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Merakla beklenen DGS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 2024 DGS sınavı sonuç sorgulama işlemleri ÖSYM’nin sonuç sayfası üzerinden yapılmaya başlandı. İşte DGS 2024 sonuçları ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden yapılan sonuç açıklaması…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce adayın katılımı ile gerçekleşen DGS sınavı geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Adaylar tercih işlemlerinde kullanacakları DGS sonuçlarını beklemeye başladılar. Peki, ÖSYM sonuçları nereden kontrol edilecek?

    DGS 2024 SONUÇLARI SORGULAMA ÖSYM SONUÇ SAYFASINDA

    ÖSYM’nin Dikey Geçiş Sınavı kılavuzunda verdiği bilgilere göre DGS sonuçları 13 Eylül 2024 tarihinde ilan edilecekti ancak sonuçlar daha erken açıklandı. 10 Eylül'de açıklanan sonuçlar ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfası olan “sonuc.osym.gov.tr” adresinde yer aldı. TC kimlik numarası ile ekrandaki gerekli bilgileri dolduran adaylar DGS sonuçlarına ulaşabilecekler.

    ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    DGS sonuçları ile ilgili ÖSYM'den yapılan açıklama ise şöyle:

    30 Haziran 2024 tarihinde uygulanan 2024 Dikey Geçiş Sınavı’nın (2024-DGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

    Adaylar, sınav sonuçlarına 10 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00’dan itibaren T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    DGS NEDİR?

    Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow