hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denize Düşen Yılana Sarılır Atasözünün Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle…

    Denize Düşen Yılana Sarılır Atasözünün Anlamı Nedir Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümle…
    expand

    Denize düşen yılana sarılır, hem günlük hayatta hem de edebi eserlerde sıklıkla kullanılan atasözlerinin başında geliyor. Bu atasözünde zor durumda kalan kişilerin, hiç ummadıkları insanlardan yardım isteyebilecekleri vurgulanır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm atasözlerinde olduğu gibi bu sözde de kelimeler gerçek değil mecazi anlamda kullanılmıştır. Atasözünde geçen ''denize düşmek'' tabiri, maddi ya da manevi olarak zor bir sürece girmek anlamında kullanılmıştır. Yılana sarılmak ise, normalde tamah edilmeyecek insanlardan yardım istemek demektir. 

    En olumsuz koşullarda faydalanabileceğimiz imkanlar kısıtlıdır. Bu da şartların daha da zorlaşmasına neden olur. Bir an önce içine düştüğümüz durumdan kurtulmak için, normal zamanlarda medet ummayacağımız kişilerden yardım talebinde bulunabiliriz. Böylesi durumlarda temel amaç, bir an önce başımıza gelen badireyi atlatmak ve sıkıntılardan kurtulmaktır. 

    Normalde ''yılan'' nerede görürsek görelim uzak durduğumuz ve kaçtığımız bir hayvandır. Ancak boğulma tehlikesi olduğunda ona sarılmak tek kurtuluşumuz olabilir. İnsanın sınırlarını ve imkanlarını aşan durumlarda, mevcut şartları iyi değerlendirmek ve eldeki olanakları doğru bir şekilde kullanmak gerekir. Hayatımızdaki mevcut sorunlardan daha az zararla kurtulmanın yegane yolu budur. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atasözünün bir diğer anlamı ise şu şekildedir: Korku ve panik anında seçimlerimiz normal zamanlardaki gibi sağlıklı olmayabilir. Bu da bazı durumlarda karakterimizle uyuşmayan seçimler yapmamızın en büyük nedenlerinden biridir. 

    Denize Düşen Yılana Sarılır Örnek Cümle 

    Denize düşen yılana sarılır ama ben yine de onlardan yardım istemeyeceğim! 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow