Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Cezayir, Afrika'nın kuzey bölümünde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları arasında Mali, Fas, Nijer, Libya ve Tunus yer almaktadır.
Cezayir bayrağı resmi olarak 1 Temmuz 1962 senesinden beri kullanılır. Bayrak, dikey bir şekilde ikiye bölünmüştür ve bir kısmı yeşil, bir kısmı da beyaz renktedir. Bayrağın ortasında kırmızı renk hilal ve yıldız yer alır. Bayrakta kullanılmış olan beyaz renk ile barış ve ruhsal saflık temsil edilmiştir.
Yeşil renk ve kırmızı renk ile de İslamiyet temsil edilmiştir. Hilal ile yıldız kırmızı renktedir ve bununla bağımsızlık için dökülmüş olan kanlar sembolize edilmiştir. Ülke bayrakları genellikle genel kültür olarak kabul edildiğinden birçok kişi tarafından merak edilir ve öğrenilmek istenir. Cezayir bayrağında kullanılan renkler beyaz kırmızı, yeşil olarak karşımıza çıkar.
Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Cezayir bayrağı sol tarafta yeşil, sağ tarafta ise beyaz renkten oluşur. İki eşit dikey şekilde ayrılmış olan bayrağın tam ortasında kırmızı renk ay ve yıldız vardır. Bayraktaki yeşil renk ile İslamiyet temsil edilirken beyaz renk ile de barış ve huzur temsil edilmiştir. Bayrağın ortasında bulunan kırmızı renk ay ve yıldız ise bağımsızlık için askerlerin dökmüş olduğu kanı temsil eder.
Cezayir Nerede?
Afrika'nın kuzey kısmında bulunan Cezayir son verilere göre 43.851,044 nüfusa sahiptir. Dünyanın nüfus sıralamasına göre 33. ülkesi olan Cezayir'de yıllık nüfus değişimi %1,85 olarak tespit edilmiştir. Tunus, Nijer, Libya, Mali ve Fas ile sınır komşusu olan ülke Batı Sahra ile de komşudur.
Cezayir'in başkenti ülke ismi ile aynı olan Cezayir şehridir. Cezayir, ayrıca ülkedeki en büyük şehirdir ve ülkenin kalbi olarak da görülür. Cezayir'in diğer önemli şehirleri arasında Vahran, Mila, Barika, Jijel ve Adrar yer almaktadır. Cezayir'de resmi para birimi olan Cezayir Dinarı kullanılır.
Cezayir Gezilecek Yerler
Kasbah: Fransız ve Osmanlı esintileri taşıyan ve mimarisi ile ünlü olan Kasbah en çok ziyaretçi alan yerler arasındadır. Ülkenin başkenti olan Cezayir'in yüksek noktalarında bulunan ve çevresi sularla çevrili olan Kasbah 1516'da kurulmuştur. Gizemli dar sokakları ve tarihi yapıları ilse UNESCO dünya mirası listesinde bulunan Kasbah her sene birçok turist tarafından ziyaret edilir.
Notre Dame Katedrali: Ülkedeki Bizans mimarisini en iyi şekilde yansıtan katedral 1872 senesinde yapılmıştır. Fransızlar tarafından Akdeniz manzarası gören kısma inşa edilmiş olan katedral başkentin kuzey bölümünde yer alır.
El bahia plajları: Oran şehrinin en ünlü tatil yerlerinden biri olan bu plajlar en çok deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler tarafından tercih edilir.
Gantaret el hıbal: 175 metre yükseklikte olan Gantaret el hıbal dünyanın en yüksek asma köprülerinden biridir. Cezayir'in kuzeybatısında yer alan bu köprü eşsiz manzarası ile görülmeye değer noktalar arasındadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MSÜ 2025 son başvuru tarihi! MSÜ başvuruları ne zaman bitecek? Milli Savunma Üniversitesi sınavı ne zaman?
TAKDİR TEŞEKKÜR (ORTAOKUL-LİSE) HESAPLAMA 2025: Takdir teşekkür kaç puanla alınır? 85 takdir mi, teşekkür mü?
AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA 2025: AÖF sınav yerleri nasıl sorgulanır?
2025-MEB EKYS başvuru kılavuzu: EKYS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
AUZEF SINAV SONUÇLARI TARİHİ 2025 | AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, hangi tarihte? Gözler İstanbul Üniversitesi'nde!