hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Atasözünün Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…

    Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Atasözünün Anlamı Nedir Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
    expand

    Toplumumuzda sıklıkla kullanılan pek çok etkileyici atasözleri vardır. Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz atasözü de bunlardan birisidir. Bu atasözü genellikle insan dayanışmasını ele almakta ve cümle içerisinde de bu anlamda kullanılmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Atasözünün Anlamı Nedir?

    Ataların uzun denemeler ile gözlemlere dayanan yargılarını bilgece düşünce ya da öğüt olarak veren ve kalıplaşmış bir biçimi olan özlü sözlere atasözleri denilmektedir. Atasözleri günlük hayatta da pek çok kez kullanılmaktadır. Bu nedenle anlamlarını bilmek oldukça önemlidir.

    Birliktelik ve dayanışma toplum içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu anlamı içeren baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz atasözü de çoğu kez kullanılmaktadır.

    Herhangi bir işi yapabilmek için başkalarından yardım almak gerekmektedir. Özellikle çoğu zaman tek başına bazı işleri yapmak oldukça zordur. Bu nedenle pek çok iş tamamlanamamaktadır. Ancak birlikte olunduğu zaman her işin üstesinden gelmek mümkün olmaktadır. Bu atasözü de bu anlamda kullanılmaktadır.

    Baş Başa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz Atasözü Örnek Cümle

    Baş başa vermeyince taş yerinden kalmaz atasözü kendi başına bir durum karşısında değerlendirme yapılabilir. Ayrıca cümle içerisinde de bu atasözü kullanılabilir. Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz atasözünün cümle içerisinde kullanımı şu şekildedir:

    - Bu iş oldukça zor. Sonuçta baş başa vermeyince taş yerinden kalmaz.
    - Bana yardım eder misin? Unutma baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow