Ara tatilde öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi?
Ara tatile giren öğrencilerin ardından öğretmenlerin bu süreçte ek ders ücreti alıp almayacakları araştırılmaya başladı. MEB tarafından, 1 milyona yakın öğretmenin kasım ara tatil dönemine yönelik çevrimiçi düzenlenecek mesleki çalışmalar da bugün başladı. Peki, ara tatilde öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi?
Öğrenciler için ara tatil, 16 Kasım 2020 Pazartesi günü itibariyle başladı. Ara tatilin başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenler için ara tatil seminer programı hazırladı. Ara tatil seminer programında okullarda 2020-2021 eğitim öğretim yılı, aşamalı ve seyreltilmiş eğitim, hibrit eğitim süreçleri ve uzaktan eğitim çalışmaları çevrim içi ortamlarda değerlendirilecek.
Her yıl belli dönemlerde düzenlenen programları bu yıl 16 Kasım Pazartesi başladı. 16-20 Kasım 2020 ara tatilinde mesleki çalışma programı, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği doğrultusunda 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Haftası programı çerçevesinde çevrim içi olarak hazırlandı.
Ara tatilde öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi?
Milli Eğitim Bakanlığı ek ders ücretleri ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitmiş, düzenleme de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararla ara tatillerdeki, seminer ek ders sorunu çözüldü. Yapılan düzenlemeyle "Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde bir öğretim yılında dört haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir.’’ ifadesine yer verildi. Ücretli öğretmenler ise ek ders ücreti alamıyor.
Öğretmenlerin ek ders ücretleri
Gündüz ek ders ücreti: 18,22 TL
Gece ek ders ücreti: 19,51 TL
Özel eğitim ek ders ücreti: 22,77 TL
Takviye kursu ek ders ücreti: 36,43 TL
Sözleşmeli Öğretmen: 15,64 TL
Hibrit eğitim modeli ne demek?
İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması şeklinde ifade edilen hibrit adını taşıyan eğitim modelinde karma öğrenme, harmanlanmış öğrenme şeklinde değerlendirilebilir. Yani geleneksel yüz yüze eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak ifade edilebilir. Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir.
Online (Çevrimiçi): Bu kısım daha çok öğrenmeye yönelik ilk kısımlardır ki bunlar bilgi ve kavrama olarak düşünülebilir. Ayrıca bilginin kazanılması, tekrara ve bilgiye yönelik egzersizlere bağlı olduğu söylenebilir.
Yüz yüze: Bu kısım ise öğrenmeye yönelik daha ileri basamakları kapsamaktadır. Sentez, analiz ve değerlendirme öğrenmenin ileri basamakları olarak sayabiliriz. Bu kısım etkileşimlerle desteklenmelidir.
Seyreltilmiş eğitim: Sınıflarda öğrenci sayısının azaltılması için okul vakitleri, saat dilimlerine bölünüyor. Buna göre, öğrencilerin farklı saatlerde okullara gitmesi ve bu sayede, sınıflardaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Öğretmen yer değiştirme/tayin başvuru tarihleri: MEB mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman?
İBB BURSU BAŞVURU SONUÇLARI EKRANI | 2025 İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak, BUGÜN mü?
AUZEF sınav giriş belgesi sorgulama: AUZEF sınav giriş belgesi yayınlandı mı, sınav yerleri belli oldu mu?
17 Aralık okullar tatil mi? Kar tatili olan iller
AÖL sınav giriş belgesi sorgulama: Açık lise sınav yerleri 2024 açıklandı mı?