hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ALES sınav giriş yerleri sorgulama: ALES/2 sınavı 2024 ne zaman, hangi gün?

    ALES sınav giriş yerleri sorgulama: ALES/2 sınavı 2024 ne zaman, hangi gün
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yüksek lisans yapmak isteyen adayların katılım sağlayacağı ALES/2 sınavı öncesinde, sınav giriş yerleri sorgulamaları başladı. ÖSYM tarafından 3-12 Haziran 2024 tarihleri arasında başvuruları alınan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yerleri ÖSYM AİS ekranı https://ais.osym.gov.tr üzerinden yayınlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM tarafından duyurulan ALES sınav giriş belgesi ve yerleri aramaları sınava az zaman kala hız kazandı. Temmuz sonunda yapılacak olan söz konusu sınav öncesi ALES/2 sınav giriş yerleri ÖSYM AİS ekranı https://ais.osym.gov.tr üzerinden yayınlandı. Adaylar bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir salonda sınava giremez.

    ALES SINAV BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

    2024 ALES/2 SINAVI NE ZAMAN?

    ALES'in bu yılki ikinci oturumu, 28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 28 Temmuz'da gerçekleşecek olan sınavın sonuçları ise 16 Ağustos'ta erişime açılacak. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacak. Sınav, 81 il merkezi ile Lefkoşa (sadece ALES/1 Sınavı) ve Kırgızistan-Bişkek'te (sadece ALES/1 Sınavı) yapılacaktır. Bişkek'te sınav Türkiye saati ile 10.15'te başlayacak. ALES/2 sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow