hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağaç Yaşken Eğilir Atasözünün Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…

    Ağaç Yaşken Eğilir Atasözünün Anlamı Nedir Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
    expand

    Atasözleri dilimizde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle anlamlarının bilinmesi son derece önemlidir. Ağaç yaşken eğilir atasözü de günlük hayatta sıklıkla kullanılan atasözlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağaç Yaşken Eğilir Atasözünün Anlamı Nedir?

    Ağaç yaşken eğilir atasözü günümüzde çok sık kullanılan atasözlerinden bir tanesidir. Bu atasözü çocukların küçük yaşlarda daha kolay öğreneceği anlamını taşımaktadır. İnsanların küçük yaşlardan itibaren eğitim alması son derece önemlidir.

    Çocukların küçük yaşlarda bilinçleri çok daha açıktır. Bu sebeple küçük yaşlarda verilen eğitim çok daha kolay olmaktadır. Küçük yaşlarda algıların daha açık olması çocukların çok daha kolay öğrenmesine sebep olmaktadır. Ağaç yaşken eğilir atasözü de bu amaç ile kullanılmaktadır.

    Ağaç Yaşken Eğilir Atasözü Ne Amaçla Kullanılır?

    Toplumda kendi kendine büyüyen örf ve adetleri bilmeyen kişiler için genellikle bu atasözü kullanılmaktadır. Çocuklara her konuda eğitimlerin küçük yaşlarda verilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda da ailelere büyük görevler düşmektedir. Eğitimin küçük yaşlardan itibaren ailede verilmesi gerekir. Sonrasında ise bu eğitim ve öğretim hem ailede hem de okulda devam etmelidir.

    Belli bir yaşa kadar bu eğitimi alamamış kişilerin büyüdükten sonra eğitim alması oldukça zordur. Bu sebeple de ağaç yaşken eğilir atasözü kullanılmaktadır.

    Kızını 6 yaşında yüzmeye yazdırdı ne de olsa ağaç yaşken eğilir.

    Ali, 2 yaşında dişini fırçalayabiliyordu ağaç yaşken eğilir diye boşuna dememişler.

    Ahmet'in bu yaştan sonra değişmesini bekleme, ne demişler ağaç yaşken eğilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow