hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5'er Ritmik Sayma Nasıl Yapılır? İşte beşer Ritmik Sayma 100'e Kadar...

    5er Ritmik Sayma Nasıl Yapılır İşte beşer Ritmik Sayma 100e Kadar...
    expand

    Ritmik sayma matematik derslerinde karşınıza çıkmakta olan bir ifade olarak bilinmektedir. Sayıların belirli bir düzene göre sayılması, ritmik sayma olarak bilinmektedir. Ritmik saymanın öğrenilmesi, çarpım tablosunun öğrenilmesini de kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir. 5'er ritmik sayma ise sayıların 5'er 5'er arttırılmasıyla yapılmaktadır. Ritmik sayma yapılırken sayı aralığının unutulmamasına da özen gösterilmesi gerekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5'er Ritmik Sayma Nasıl Yapılır?

    Ritmik sayma, sayıların belirli bir düzene göre sayılması anlamına gelmektedir. 5'er ritmik sayma ise sayıların 5'er 5'er artarak sayılması olarak ifade edilebilir. 5'er ritmik sayma 5'ten başlayarak istediğiniz sayıya kadar devam etmektedir. Matematik öğrenmenin özünde ritmik saymanın oldukça önemli olduğu söylenebilir. Ritmik sayma temelinin atılmasıyla öğrencilerin toplama, çıkarma, çarpma ve bölme gibi temel işlemleri daha kolay bir şekilde yapabilmeleri mümkün olmaktadır.

    Ritmik sayma dört işlem kazanımlarının elde edilmesinde son derece önemli bir yere sahiptir. Matematik temellerinin sağlam bir şekilde atılması için ritmik sayma konusuna önem verilmesi gerekmektedir. 5'er ritmik sayma en kolay şekilde öğrenilen ritmik saymalar arasında yer almaktadır. Ritmik saymalar, sonsuza kadar devam etmektedir.

    Ritmik Sayma 100'e Kadar

    5

    10

    15

    20

    25

    30

    35

    40

    45

    50

    55

    60

    65

    70

    75

    80

    85

    90

    95

    100

    Şeklinde 5'er ritmik olarak sayılması mümkün olmaktadır. 5'er ritmik saymada sayılar 5'er 5'er artırılarak sayılmaya devam etmektedir. Ritmik saymalar matematik temelinin oluşturulmasında oldukça önemlidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow