5. Sınıf Matematik Konuları: 2020/2021 5. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Matematik dersi bir bilimden türeyen derslerden biridir. Hayatın her yerinde, her alanında kullanılan derslerden biridir. Market alışverişi, yemek yapımlarında kullanılan malzemelerin miktarlarını ayarlarken, mühendislik, mimarlık mesleklerini sürdürme aşamasında en çok kullanılan bilim dallarından biridir. Aynı zamanda özveri isteyen bir derstir.
Her gün düzenli ve disiplinli bir çalışma gerektirmektedir. Sürekli olarak soru çözmek, konuları tekrar etmek önemli bir husus taşımaktadır. Aynı zamanda pratiklik isteyen bir derstir. Hız ister. Sorular uzun ve yorum isteyen türlerde karşımıza çıkarlar. Bunları yapabilmek adına devamlı olarak soru çözmek ve kısa pratik yolları keşfetmek lazım gelir.
5. sınıf matematik konuları da özveri isteyen, düzenli çalışma gerektiren konulardır. Aynı zamanda matematik dersinin yavaş yavaş zorlanmaya başladığı bir eğitim ve öğretim dönemidir. Orta okul da göreceğimiz matematik derslerinin daha iyi kavrayabilmek adına bu yıl göreceğimiz matematik dersinin iyi bir şekilde öğrenmemiz gerekir.
5. Sınıf Matematik Konuları: 2020/2021
5. sınıf matematik konuları hem 6., 7. ve 8. sınıf matematiği için önem taşıyan, hem de daha sonra ki lise hayatımızda göreceğimiz matematik derslerinde anlama sıkıntısı yaşamamız için iyi bilmemiz, oturtmamız gereken konulardır. Aynı zamanda artık 5. sınıfta matematik sorularında artık işlem pratiğinin oturması da gerekmektedir. 4 işlem olarak bilinen çarpma, toplama, çıkarma, bölme işlemlerinde herhangi bir sıkıntı yaşamamamız gerekmektedir. Bu nedenle 4 işlem pratiği de sürekli olarak yapmalı bu alanda var olan sıkıntılarımızı bu eğitim ve öğretim yılında tamamen tamamlamış olmamız gerekmektedir.
5. Sınıf Matematik MEB Müfredatı
5. sınıf matematik konuları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yazın çeşitli çalışmalar sonucu belirlenip, yılın başında okullara ulaştırılmaktadır. Okullarda öğretmenlere ve öğrencilere bu müfredatın bilgisini vermektedir. Öğretmenler derslerini kendilerine verilen bu müfredat doğrultusunda işlemektedir.
Müfredatın içeriğinde her konu başlığı bulunmakta olup bu konuların hangi hafta ve ne kadar süre ile işleneceği de belirtilmiştir. Aynı zamanda her konu alt başlıklara ayrılmış ve bu şekilde konuların öğrencilere tümüyle yoğun bir şekilde değil de yavaş bir hızla daha çok anlaşılır biçimde verilmesi sağlanmıştır. Aynı zamanda bu konular yıl başında iki döneme ayrılmıştır. Konu başlıklarının tümü şu şekildedir:
1. Kesirler
2. Ondalık Sayılar
3. Kesirler
4. Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler
5. Veri Toplama ve Değerlendirme
6. Alan Ölçme
5. Sınıf Matematik Tüm Konular
5. sınıf matematik konularının konu başlıklarını yukarıda sıralı bir şekilde belirttik. Daha düzenli ve disiplinli bir çalışma düzeni oluşturmak amacıyla bu konuların alt başlıklarının da bilinmesi gerekmektedir. Bu alt başlıklar yılın başında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Bu alt başlıklar şu şekildedir:
1. ÜNİTE KONULARI
Doğal Sayılar
Doğal Sayılarla İşlemler
2. ÜNİTE KONULARI
Kesirler
Kesirlerle İşlemler
3. ÜNİTE KONULARI
Ondalık Gösterim
Yüzdeler
4. ÜNİTE KONULARI
Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler
Üçgenler ve Dörtgenler
5. ÜNİTE KONULARI
Veri Toplama ve Değerlendirme
Uzunluk ve Zaman Ölçme
6. ÜNİTE KONULARI
Alan Ölçme
Geometrik Cisimler
5. Sınıf Matematik 1. Dönem Konuları ve İşlenme Süreleri
5. sınıf matematik konuları iki dönem halinde birbirinden ayrılmıştır. 1. dönem konuları şu şekildedir:
1. ÜNİTE KONULARI
Doğal Sayılar: 10 saat işlenir.
Doğal Sayılarla İşlemler: 28 saat işlenir.
2. ÜNİTE KONULARI
Kesirler: 20 saat işlenir.
Kesirlerle İşlemler: 15 saat işlenir.
3. ÜNİTE KONULARI
Ondalık Gösterim: 20 saat işlenir.
Yüzdeler: 15 saat işlenir.
5. Sınıf Matematik 2. Dönem Konuları ve İşlenme Süreleri
5. sınıf matematik konularının birinci dönem konularını ve işlenme sürelerini yukarı da belirttik. 2. dönem konuları da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıl başından belirlenmiş ve bu konuların işlenme süreleri de kesin surette belirtilmiştir. Konuları işlerken öğretmenler bu saatlerden az veya çok işlemeleri engellenmiştir. 2. dönem konularının neler olduğu ve bu konuların işlenmeleri için öğretmenlere verilen süreler şu şekildedir:
4. ÜNİTE KONULARI
Temel Geometrik Kavramlar ve Çizimler: 15 saat süreyle işlenir.
Üçgenler ve Dörtgenler: 15 saat süreyle işlenir.
5. ÜNİTE KONULARI
Veri Toplama ve Değerlendirme: 10 saat süreyle işlenir.
Uzunluk ve Zaman Ölçme: 10 saat süreyle işlenir.
6. ÜNİTE KONULARI
Alan Ölçme: 12 saat süreyle işlenir.
Geometrik Cisimler: 10 saat süreyle işlenir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TUS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: 2025/1 TUS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
2025 ALES: ALES Sınavı Saat Kaçta Bitecek? ALES Kaç Dakika Sürüyor?
MEB DUYURDU! İhtiyaç ve Norm Fazlası Öğretmen Atamaları Ne Zaman, Hangi Tarihlerde?
AGS sınav başvuru tarihi 2025: MEB Akademi Giriş Sınavı başvurusu ne zaman?
Son Dakika! LGS 2025 Başvuru ve Sınav Süreci: En Çok Merak Edilen 11 Soru ve Yanıtları