hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    26 AĞUSTOS BÜYÜK TAARRUZ NEDİR? 26 Ağustos Büyük Taarruz’un önemi ve tarihi

    26 AĞUSTOS BÜYÜK TAARRUZ NEDİR 26 Ağustos Büyük Taarruz’un önemi ve tarihi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Tarihin akışına etki eden ve dönemin zorlu şartlarına rağmen zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz 26 Ağustos günü başlamıştı. Peki, 26 Ağustos Büyük Taarruz’un önemi nedir? İşte Büyük Taarruz’un tarihi ve sonuçları ile ilgili kısaca bilgiler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusunun başında savaş zekasıyla kendisine bir kez daha hayran bıraktığı bölgesel taktikleri uyguladığı ve tarihe altın harflerle yazılan önemli emirleri verdiği Büyük Taarruz 26 Ağustos’ta başlamıştı. Peki, Türk milleti açısından önemli bir yer tutan Büyük Taarruz’un sonuçları neler oldu?

    BÜYÜK TAARRUZ NEDİR? 26 AĞUSTOS BÜYÜK TAARRUZ ÖNEMİ VE TARİHİ

    Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun Yunan kuvvetlerine karşı başlattığı genel saldırıdır. Bakanlar Kurulu taarruz kararını almış ve 14 Ağustos 1922 tarihinde kolordular taarruz için yürüyüşe geçmiş, 26 Ağustos'ta saldırı başlamış, 9 Eylül'de Türk Ordusu İzmir'e girmiş ve 18 Eylül'de de Yunan Ordusu'nun Anadolu'yu tamamen terk etmesiyle savaş sona ermiştir.

    CNN TÜRK ekibinin bölgeden gerçekleştirdiği çekimlerle tarihi anı bir kez daha yaşattığı 26 Ağustos Büyük Taarruz’un öneminin anlatıldığı haber ise şöyle:

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow