hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2 Haziran LGS günü toplu taşıma ücretsiz mi, bedava mı?

    2 Haziran LGS günü toplu taşıma ücretsiz mi, bedava mı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2 Haziran Pazar günü yapılacak olan LGS'de sınav yerine gitmek ve sınavdan dönmek için toplu taşıma kullanmak zorunda kalan öğrenciler ve onlara refakat edecek olan veliler toplu taşıma ücretsiz mi olacak sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LGS sınavına katılım sağlayacak öğrencilerin ve velilerin gündeminde 2 Haziran 2024 Pazar Otobüs, metrobüs, minibüs, metro, Marmaray, tramvayın ücretsiz olup olmadığı detayı yer alıyor. Millî Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran'daki Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezî sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okulda 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezi ve 11 okuldaki 35 salonda yapılacak. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 5 Haziran'da gerçekleştirilecek. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

    LGS SINAVINA GİRECEKLERE ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

    Liselere Geçiş Sınavı’nın yapılacağı 2 Haziran Pazar günü öğrencilere ve öğretmenlere toplu taşıma ücretsiz hizmet sunacak. Sınav giriş belgelerini gösteren öğrenciler ve sınavda görevli olduğunu belirten öğretmenler sınavdan 2 saat önce ve 2 saat sonra toplu taşımadan ücretsiz şekilde yararlanabilecek. Öte yandan, İETT, Avrupa Yakası'nda 23 hatta 28, Anadolu Yakası'nda ise 47 hatta 86 olmak üzere toplam 114 ek sefer planladı. Şehir Hatları ise normal seferlere ek olarak saat 06.45 Bostancı ve 07.20 Büyükada kalkışlı seferler düzenleyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow