hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zelenski, Rusya'nın "gerçek" barışı sağlamak istemediğini savundu

    Zelenski, Rusyanın gerçek barışı sağlamak istemediğini savundu
    expand
    KAYNAKAA

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun bu gece ülkesine insansız hava araçlarıyla (İHA) yoğun saldırı düzenlediğini belirterek, Rusya'nın gerçek barışı sağlama niyeti olmadığını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zelenski, sosyal paylaşım hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Rus ordusunun bu gece Ukrayna'ya 117 adet İHA ile saldırı düzenlediğini bildirdi.

    Saldırının Sumi, Çerkası, Zaporijya, Harkiv, Donetsk ve Dnipropetrovsk bölgelerindeki sivil altyapıları hedef aldığını belirten Zelenski, Rusya'nın savaşı uzatmaya çalıştığını ileri sürdü.

    Zelenski, ülkesine yönelik Rus saldırılarının önlenmesi için ABD'nin Rusya'ya baskı yapması ve daha fazla yaptırım uygulaması gerektiğini savundu.

    Rusya'nın gerçek bir barışı sağlamak istemediğini vurgulayan Zelenski şu ifadeleri kullandı:

    "Ateşkes görüşmelerinden sonra böylesine büyük çaplı saldırılar düzenlemek, Moskova'nın gerçek bir barış sağlama niyeti olmadığını tüm dünyaya açık bir şekilde göstermek anlamına gelir."

    ABD'nin 11 Mart'tan itibaren ateşkesi önerdiğini ifade eden Zelenski, Rusya'nın ise buna rağmen saldırıları sürdürdüğünü vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow