hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zelenski açıkladı: Tüm odağımız Donetsk

    Zelenski açıkladı: Tüm odağımız Donetsk
    expand
    KAYNAK DHA

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün akşam saatlerinde ordu yetkilileriyle toplantı gerçekleştirdi. Zelenski, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Şu anda Donetsk bölgesine ve güçlerimize ihtiyaç duydukları her şeyi sağlamaya odaklanmakla birlikte kilit bölgelerdeki durumu ele aldık” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna Başkomutanı, Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı’yla toplantı düzenledi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Zelenski, “İlk olarak askerlerle bir sabah toplantısı yapıldı. Başkomutan, Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı hazır bulundu. Temel olarak Donetsk bölgesine ve kuvvetlerimize ihtiyaç duydukları her şeyin sağlanmasına odaklanmak üzere kilit bölgelerdeki durumu ele aldık. Ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki personel konularını da ele aldık. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Müşterek Kuvvetler Komutanı Korgeneral Yuriy Sodol'un yerine Tuğgeneral Andriy Hnatov'un atanmasına karar verdim” dedi.

    DEVLET KORUMA DAİRESİ BAŞKANI DA DEĞİŞTİ

    Zelenski dün Devlet Koruma Dairesi Başkanlığı’na Albay Oleksii Morozov’un getirildiğini açıklamıştı. Bir önceki Devlet Koruma Dairesi Başkanı Serhiy Rud, Ukrayna Güvenlik Servisi’nin (SBU) Zelenski’ye suikast planlayan iki kişiyi gözaltına almasının ardından görevden alınmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow