Zaharova’dan ABD'li mevkidaşına yanıt: "Ama orada internet harika"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, dün düzenlediği basın toplantısında kendisine Kanada Avam Kamarası'nda eski Nazi askerinin tanıtılmasıyla ilgili yöneltilen soruyu, “BM’de görüşmelerim vardı konuyu bilmiyorum” diyerek yanıtladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ise “BM’de birçok sorun var ama orada internet harika” yanıtını verdi.
Kanada Avam Kamarası Başkanı Anthony Rota, 22 Eylül Cuma günü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin hitabı sonrası 98 yaşındaki Yaroslav Hunka adında eski askeri bir ‘savaş kahramanı’ olarak tanıttı. İlerleyen günlerde ise Hunka’nın aslında eski Nazi askeri olduğu ortaya çıktı. Rota, olayın sorumluluğunun tamamen kendisine ait olduğunu söyleyerek özür diledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'a, dün düzenlediği basın toplantısında Kanada Avam Kamarası’nda yaşananlar soruldu. Miller soruya, “Cuma günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda olduğumu ve bir dizi toplantıya katıldığımı itiraf etmeliyim. Hangi olaydan bahsettiğinizden emin değilim” yanıtını verdi.
“HERKES ORADAYDI MATTHEW”
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Miller’ın açıklamalarına ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Cuma günü herkes oradaydı Matthew. Herkes Kanada'da Nazizmin zaferini gördü. BM'de pek çok sorun var ama internet orada harika çalışıyor” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Meta'dan dolandırıcılara karşı yeni önlem: Kullanıma sunuldu
Rusya Başbakanı Mişustin: "30 bine yakın yaptırıma rağmen Rus ekonomisi ayakta
NASA’da ‘Zombi Yıldız’ Alarmı… 1000 Km Yaklaşması Yeter: Ölüm Işınına Dönüşür! Dünya İçin Tehlike Mi?
Elon Musk’ın 5 Bin Çocuk Hayali Var! Gizli 'Lejyon' Planı...
Kuzey Kore, Rusya’ya Asker Gönderdiğini Resmen Doğruladı! Putin, Kim Jong Un’a Teşekkürlerini İletti…