hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüzlerce çocuk otellerde kayboldu! İngiltere’de yeni Epstein skandalı mı yaşanıyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İngiltere’de yapılan araştırmaya göre, ülkeye ailesi olmadan gelen mülteci çocukların İçişleri Bakanlığı’nca yerleştirildikleri otellerden kaybolduğunu ortaya koydu. Araştırma kaybolan yüzlerce çocuğun insan ticareti ve sömürü riski altında olduğunu vurguladı. Detayları CNN TÜRK Londra Temsilcisi Metin Güneş aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Londra Temsilcisi Metin Güneş detayları şu ifadelerle aktardı;

    İngiltere’ye gelen sığınmacılar geçici olarak otellere yerleştirildi. Göçmenlerden sorumlu olan bakan, bu otellerde kalan yaklaşık 400 çocuğun ortadan kaybolduğunu ve bunların 200’ünün sonradan bulunduğunu ama diğer 200 çocuğun hala kayıp olduğunu itiraf etti.

    Kaybolan 200 çocuğun büyük bölümünün Arnavut olduğunu biliyoruz. Sadece Hove kentindeki otellerde kalan ve ortadan kaybolan çocuk sayısı 76. 2001 yılından beri 4 bin 600 çocuk yasadışı yollardan İngiltere’ye gelerek sığınmacı olmak istediler. Başlarında bir büyük olmadığı için otellere yerleştirildiler. Bu oteller 18 ay önce acil çözüm olarak sunulmuştu. Burada İçişleri Bakanlığı ve belediyeler gibi resmî kurumlar çocukların ebeveynlerine ulaşmaya çalışıyorlar. Yani bürokratik işlemlerde devam ediyor ama aradan 18 ay geçmesine rağmen hükümet gerekli hazırlığı yapmadı. Bugün bu oteller hala faal durumda. Oysa çocukların uzun vadeli çözümlere ihtiyacı var. Koruyucu aile veya kurumlara dağıtılmaları gerekiyordu. Çünkü çocuklar bu otellerde güvende değillerdi. Ülkenin farklı bölgelerine dağıtılmaları durumunda suç şebekelerinin çocuklara ulaşmaları daha zor olacaktı. İçişleri Bakanlığı otellerde hemşireler, sosyal hizmetler ve güvenlik görevlileri olduğunu, çocukların en iyi bu otellerde korunduğunu söylüyor. Ben de bu otellerden birinde bulundum. İçlerinde her şey insani, medeni. Personel çocukları memnun etmek için ellerinden geleni yapıyorlar ama yetmiyor.  Çocuklar doğal olarak hep içeride durmaktan sıkılıyorlar ve dışarı çıkıyorlar. Otellerin çevresinde bazı karanlık tipler ve suç faaliyetleri olabiliyor. Oteller çözüm olmuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow