hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan’da Michael Mosley'i arama çalışmalarında yeni gelişme: Bir ceset bulundu

    Yunanistan’da Michael Mosleyi arama çalışmalarında yeni gelişme: Bir ceset bulundu
    expand

    Yunanistan'ın Simi (Sömbeki) Adası'nda tatildeyken kaybolan doktor, gazeteci, TV ve radyo programcısı Dr. Michael Mosley'i arama çalışmaları dağlık ücra bölgelere doğru genişletildi. Yetkililer, arama çalışmaları esnasında bir ceset bulunduğunu açıkladı. Agia Marina plajı yakınındaki kayalık bölgede bulunan cansız bedenin Mosley'e ait olduğu düşünülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TV programları ve BBC Radyo 4'daki "Just One Thing" podcast'iyle tanınan 67 yaşındaki Mosley'den, 5 Haziran Çarşamba gününden beri haber alınamıyor. En son St Nicolas plajında görülmüştü.

    Ortaya çıkan yeni CCTV kayıtları, onun plajdan sonra yakındaki bir köyden iç bölgedeki dağlık bir yola girdiğini gösteriyor.

    Bu görüntülerin ortaya çıkmasıyla helikopter ve insansız hava araçlarının da kullanıldığı arama kurtarma operasyonu bu sabah yeniden başladı. BBC Türkçe'deki habere göre arama kurtarma ekipleri dağlık bir alanda 6,5 km çapında bir bölgede çalışıyor.

    Yunanistan’da Michael Mosleyi arama çalışmalarında yeni gelişme: Bir ceset bulundu

    Arama çalışmalarına dahil olan kişiler burayı "kolay olmayan bir arazi" olarak tanımladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TELEFONU YANINDA DEĞİLDİ

    Mosley'nin dört çocuğu da adaya ulaştı. Belediye başkanı, eşi Dr. Clare Bailey Mosley'nin de İngiliz arkadaşlarıyla birlikte adada arama yaptığını söyledi. Arama çalışmalarının Mosley'i bulana kadar devam edeceğini ekledi.
    Sunucunun bu kadar sıcak bir havada neden uzun, muhtemelen zorlu bir yolculuk yapmaya çalıştığı bilinmiyor.
    Çarşamba günü polis, Dr. Mosley'nin karısı sahildeyken adanın merkezine doğru yürüyüşe çıktığını, telefonunu konakladıkları yerde bıraktığını söylemişti.

    Independent'ta yer alan son dakika gelişmesine göre arama kurtarma ekipleri bir ceset buldu. Ancak cansız bedenin Mosley'e ait olup olmadığına dair bir bilgi paylaşılmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow