hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan kapıda vize uygulaması ne kadar, kaç euro? Kapıda vize kaç gün geçerli?

    Yunanistan kapıda vize uygulaması ne kadar, kaç euro Kapıda vize kaç gün geçerli
    expand
    KAYNAK Cnnturk.com

    Yunanistan adalarına kapıda vize uygulamasının başlamasının ardından uygulamadan yararlanmak isteyen kişiler turistik seyahatle ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, kapıda vize kaç gün geçerli olacak?  Rodos, Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İleryoz, Kalimnos, İstanköy, Sömbeki ve Meis adalarında geçerli olacak kapıda vize uygulaması ne kadar, kaç euro?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz aylarda duyurusu yapılan Yunan adalarına kapıda vize uygulaması resmen başladı. Toplamda 10 adada geçerli olacak kapıda vize uygulaması kapsamında detaylar da netleşti.

    PASAPORT KONTROLÜ GİRİŞTE YAPILACAK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Aralık'taki Yunanistan ziyareti sırasında Başbakan Kiryakos Mitsotakis tarafından açıklanan uygulama, iki ülke arasındaki normalleşme adımları çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun da onayını almıştı. Girişte pasaport kontrolü ve parmak izni kaydı yapılacak.

    DİĞER SCHENGEN ÜLKELERİNE GEÇİLEMEYECEK

    Yunanistan AB içi serbest dolaşım bölgesi Schengen'e dahil olmasına rağmen, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmeyecek, aynı şekilde Yunanistan'dan diğer Schengen ülkelerine geçişleri mümkün olmayacak.

    YUNANİSTAN KAPIDA VİZE UYGULAMASI KAÇ EURO VE NE KADAR GEÇERLİ?

    On Yunan adasında geçerli olacak uygulama kapsamında Türk vatandaşları 60 euro ödeyerek 7 güne kadar adaları ziyaret edebilecek. Uygulamanın geçerli olduğu adalar Rodos, Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İleryoz, Kalimnos, İstanköy, Sömbeki ve Meis olarak açıklanmıştı. Bazı küçük adalarda da kapıda vize uygulamasının Haziran ayında başlatılması planlanıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow