Yunanistan basınındaki iddia: Atina, elindeki S-300'ü Ermenistan'a devredebilir

Yunanistan'ın, elinde bulundurduğu Rus yapımı S-300 hava savunma sistemini Ermenistan'a devretmeye hazırlandığı ileri sürüldü.
Yunan basınında çıkan haberlere göre, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri yetkilileri, eski savunma sistemlerini, Batı teknolojisine sahip yeni savunma sistemleri ile değiştirme niyetini taşıyor. Zira, özellikle Ukrayna'daki savaşın ardından Yunanistan, Rusya'ya uygulanan ambargo nedeniyle Rus yapımı silah sistemlerinin bakımı ve yedek parça temininde sorun yaşıyor.
Bu çerçevede Yunanistan, sahip olduğu Rus yapımı S-300 hava savunma sistemini Ermenistan'a devretmeyi değerlendiriyor.
S-300 hava savunma sisteminin Ermenistan'a verilmesinin Fransa ile işbirliği içerisinde oluşturulan bir inisiyatif olduğu ileri sürülen haberlerde, bu kararın ardında Ermenistan ile mevcut tarihi ve dini yakınlığın da olduğu savunuluyor.
Yunanistan'ın, Ermenistan'a vereceği hava savunma sistemlerinin yerine İsrail'den yeni sistemler temin edebileceği de belirtiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Signalgate 2.0! Skandalda yeni perde: ABD Savunma Bakanı Hegseth, saldırı planlarını aile grubunda paylaştı...
Sıcaklık eksilerde ama tansiyon çok yüksek! Yeni Suriye mi olacak? Rusya'nın 40, Çin'in 8 nükleer buzkıranı var
SON DAKİKA! Artık tarih konuşuluyor! ABD İRAN'I MAYISTA MI VURACAK EYLÜLDE Mİ?
Kassam Tugayları açıkladı: Gazze'de İsrail askerlerini pusuya düşürdük
Jeff Bezos ve Lauren Sanchez Evleniyor! Hollywood Yıldızları Akın Edecek: Bir Kent Alarmda...