hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunan bakandan Türkiye çıkışı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Türk-Yunan ilişkilerinde yaklaşık 1.5 yıldır yaşanan gerginliklerden uzak, sakin dönemi savundu. "Komşumuzla konuşabiliyor olmamızı, vatana hizmet sayıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "TÜRKİYE İLE DİYALOG VATANA HİZMET ETMEKTİR"

    Son dönemde Ankara-Atina hattındaki olumlu hava sürüyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis Atina’da düzenlenen bir panelde konuştu.

    Yerapetritis “Komşumuzla konuşabiliyor olmamızı, vatana hizmet sayıyorum. Saf değiliz ve her şeyde mutabık kalamayacağımızı elbette biliyoruz. Ancak, aramızda konuşabilmemizi, gerginlikleri dindirebilmemizi ve bir diplomasi, diyalog yolu oluşturabilmemizi sağlayacak elverişli koşulları yaratmak, gelecek nesillere karşı olan borcumuzdur” dedi.

    "KAZA OLURSA “VAR” SİSTEMİ YOK"

    Yerapetritis Ege’deki sakin döneme de değinerek “Gayretlerimizin sonuçlarını görüyoruz. Bu sonuçlarını değerini anlayamayanlara şunu söyleyeceğim. Eğer, Ege’de bir kaza meydana gelirse, bunu telafi etmek için futboldaki video yardımcı hakem sistemi yani VAR sistemi yoktur. Kaza düzeltilemez ve Orta Doğu’da da gördüğümüz gibi felaket sonuçlar doğurabilir. Biz bunu istemiyoruz” diye ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP lideri Özgür Özel’in, Didim’deki konuşmasında Türk-Yunan ilişkileri ile ilgili sözleri de Atina’da memnuniyetle karşılandı.

    Özgür Özel’in “Ege Denizi savaşın, gerilimin değil, barışın ve kardeşliğin denizi olmalıdır” demesi, Yunan medyasında “Türkiye’de ana muhalefet liderinin bu sözleri memnuniyet verici” diye yorumlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow