Yemen'de insani kriz büyüyor

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, finansman yetersizliğinden dolayı Yemen'deki çalışmalarını durdurma kararı aldı. Kararın, Yemen'de yetersiz beslenen 2 buçuk milyona yakın kişiyi olumsuz etkileyeceği ifade edildi.
Siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, insani krizi derinleştirecek bir gelişme yaşandı...
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, yetersiz beslenmeyi önleme programını gelecek ay itibarıyla askıya alacağını duyurdu.
Gerekçe olarak, mevcut kaynakların azalması ve finansman yetersizliği gösterildi.
Gelecek 6 aylık plan için gereken finansmanın 1 milyar dolar olarak tahmin edildiği, ancak bu miktarın yüzde 28'inin toplandığı ifade edildi.
Dünya Gıda Programı'nın yayımladığı rapora göre karar, Yemen'de yetersiz beslenen 2 buçuk milyona yakın kişiyi etkileyecek.
YEMEN'DE KITLIK TEHLİKESİ
Uluslararası yardımlarda yaşanan düşüş, Yemen'de kıtlık tehlikesine de kapı aralıyor.
Yemen'in orta kesimindeki Marib'de kıtlık yaşanabileceği ifade ediliyor.
Yemenli yetkililer, yardım kuruluşlarına gıda, su, barınak, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetleri sunma çağrısı yapıyor.
(Kaynak: TRT Haber)
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Belçika'da IPTV için düğmeye basıldı: Erişim çöktü, ekranlar karardı
Çin'den Trump'a rest! Telefon yerine misilleme geldi: ABD ürünlerine uygulanan tarifeleri yüzde 84'e çıkardı!
'Panayır striptizcisi' demişti! Şimdilik savaş baltalarını gömdüler! 20 yıllık küslük sona erdi!
10 bin yıl sonra ulu kurtlar yeniden hayatta! Nesli tükenmişti… Bilim insanları detayları açıkladı
Piyasalar kıpkırmızı! Trump ne yapmaya çalışıyor? Yunus Paksoy yazdı