hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | Trump'ın Putin hayranlığı! ''Rusya yaklaşımı sorgulanmalı''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Donald Trump döneminde FBI'ın en üst kademelerinde görev alan Andrew McCabe, eski başkanın Putin hayranlığı ile ilgili konuştu. Eski FBI direktör vekili, Cumhuriyetçi başkan adayının önemli bir Rus varlığı olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİ FBI DİREKTÖRÜ TRUMP'IN RUS BAĞLARINI KONUŞTU

    Eski FBI direktör yardımcısı Andrew McCabe, İngiliz istihbarat servisi MI6’in eski başkanı ile politik bir internet yayınında buluştu. 2018'de emekliliğinden iki gün önce Trump tarafından kovulan McCabe, olası bir ikinci Trump dönemi ile ilgili ciddi endişeleri olduğunu aktardı.

    Trump döneminde bir süre FBI direktör vekilliği de yapan McCabe, Amerikan tarihinde hiçbir başkanın Putin'e Trump kadar hayranlık duymadığını belirtti.

    "TRUMP ÖNEMLİ BİR RUS VARLIĞI"

     McCabe, "Donald Trump'ın ABD'deki Rusya sorununa yaklaşımını sorgulamamız için bize pek çok neden verdiğini düşünüyorum. Putin'le telefon görüşmeleri, yüz yüze görüşmeler ve Putin hakkında kamuoyu önünde söyledikleri olsun, bu yaklaşımının önemli soru işaretleri yarattığını düşünüyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski direktör yardımcısı, Putin hükümetinin amacının kaos, bölünme ve kutuplaşma tohumlarını ekmek olduğunu ifade etti. "Siyasi sistemimizde tahribat ve karışıklık yaratma arzuları, yıllardır, on yıllardır ve on yıllardır devam eden bir şey" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow