hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | İsrail yalnız mı kalıyor? İngiltere İsrail'e silah satışını durdurur mu?

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    İngiltere'nin İsrail'e silah satışını durduracağı iddiası, İsrail medyasında geniş yer buldu. Başka ülkelerin de bu adımı atacağı endişesi paylaşıldı. Bu gelişmeler, uluslararası arenada "İsrail yalnız mı kalıyor?" sorusunu gündeme getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere basınında çıkan haberlere göre hükümet, İsrail'e yapılan silah ticaretini kısmen askıya almaya hazırlanıyor. İngiltere'nin bu hamlesi akıllara tek soru getiriyor. İngiltere İsrail'e desteğini çekiyor mu? Uluslararası arenada İsrail yalnız mı kalıyor? Bölgeden sıcak gelişmeleri aktaran CNN TÜRK Londra Temsilcisi Metin Güneş, "İki ayrı İsrail kaynağı, İsrail'in İngiltere hükümetinden bu yönde bir duyuru gelmesini beklediğini ancak iki müttefik ülke arasında bu konuyla ilgili yoğun görüşmeler yapıldığını söylüyor. The Times gazetesinin haberine göre de İngiltere bu kararı yaz aylarının ortasında açıklayacak. Ağustos sonu eylül başı gibi alınacak bu karar" dedi.

    VİDEO | İsrail yalnız mı kalıyor İngiltere İsraile silah satışını durdurur mu

    Peki İngiltere'nin İsrail'e silah satışını durdurması, iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl etkiler? Metin Güneş, "151 kalem silah ve mühimmat var listede. Bunların arasında uçaklar, helikopterler ve insansız hava araçları var. İngiltere'nin en büyük silah imalatçısı BAE Systems adlı şirket, İsrail'in F15, F16, F36, savaş uçaklarını silah ve parça sağlıyor. Bunun ne kadarında kısıtlamaya gidileceği henüz belli değil. Ancak İngiltere'nin İsrail politikasında böyle bir değişikliğe gitmesi iki ülke arasındaki ilişkilerde kayda değer bir gedik açılmasına neden olacak" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow