hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | İran nasıl bir cevap verecek? Nasrallah'ın tehdidinin şifreleri...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hizbullah lideri Nasrallah'ın yaptığı açıklamalar bölgede büyük yankı uyandırdı. Nasrallah, "İsrail'in tamamını vurmak yarım saatlik bir iştir" dedi. Yeditepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, bölgedeki son gelişmeleri CNN TÜRK'te değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Askeri tatbikatlar, propaganda filmleri ve tehditler... İran ile İsrail arasında sular giderek ısınıyor. Gelişmeleri CNN TÜRK'te değerlendiren Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "İran şu an tatbikat halinde ve füzelerini atım durumuna sokmuş durumda. Diyor ki bu füzeler hazır. İsrail basınında çıkan bilgi; 9 milyon İsrailli, İran korkusundan gece uyku uyuyamıyor. 'İran saldırmadan biz saldıralım.' Bu çok tehlikeli bir söylem" vurgusu yaptı.

    VİDEO | İran nasıl bir cevap verecek Nasrallahın tehdidinin şifreleri...

    Hizbullah lideri Nasrallah, Arap televizyonlarına yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. "İran'ın İsrail'in tamamını vurma gücü var" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "İsrail endüstriyel ileri teknoloji kullanan bir ülke. Kimya tesisleri, ileri teknoloji fabrikaları, Ar-Ge fabrikalarından bahsediyor. Bunlar savaşta devletlerin kritik altyapı tesisleri diye geçiyor" dedi.

    VİDEO | İran nasıl bir cevap verecek Nasrallahın tehdidinin şifreleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir tarafta İran'ın tehditleri, diğer tarafta ise İsrail'in saldırıları... Bölgedeki gergin bekleyiş devam ediyor. Mesut Hakkı Caşın, "Baktığımızda Almanya dahil Avrupalı müttefikler diyor ki 'Aman sakin olun.' Dünya bir tarafa doğru evriliyor. Sayın cumhurbaşkanı da dedi ki 'Dünya bir dönemecin eşiğinde.' Şimdi hal böyleyken acaba ilk ateş kimden gelecek bu çok önemli" ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow