hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Ukrayna, Kursk'ta ilerliyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ukrayna ordusunun, Rus toprağı Kursk'a 6 Ağustos'ta girmesinin ardından, iki ordu arasında başlayan çatışmalar devam ediyor. Ukrayna, 1000 kilometrekarelik Rus toprağının kontrollerine geçtiğini açıkladı. Rusya'nın bölgeden tahliye ettiklerinin sayısı 200 bini aşacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna’nın beklenmeyen Kursk harekatı devam ediyor. Rus ordusu, bölgeye giren Ukrayna'yı püskürtme çabasında. Çatışmalar giderek yoğunlaşıyor.

    Her iki taraftan da açıklamalar peş peşe geliyor. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı "amacımızı Kursk'u ilhak etmek değil" dedi.

    Video Haber | Ukrayna, Kurskta ilerliyor

    “Ukrayna bu operasyonda yaklaşık 1.000 kilometrekarelik bir alanı kontrol ediyor. Ayrıca burada Rusya'nın aksine Ukrayna'nın başkalarının topraklarında gözü olmadığını da vurgulayabilirim. Ukrayna, Kursk bölgesinin topraklarını ele geçirmekle ilgilenmiyor ancak halkımızın hayatlarını korumak istiyoruz.”

    Video Haber | Ukrayna, Kurskta ilerliyor

    Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Ukrayna'nın meşru müdafaa hakkını kullandığını savundu.

    “Putin bu savaşı sürdürdüğü sürece, Ukrayna'nın yanıtını alacaktır. Ukrayna'nın bu eylemleri kesinlikle meşrudur. Bunlar, özellikle birleşmiş milletler uyarınca kendini savunma hakkını kullanma çerçevesindedir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video Haber | Ukrayna, Kurskta ilerliyor

    Rusya ise bölgede yaşayan vatandaşlarının tahliyesine ara vermiyor. Kursk'tan çıkarılanların sayısı 200 bini bulacak. Tahliye edilenler için ülke genelinde yüzlerce barınak kuruldu.

    “Birçok insan gitti, belki insanların %30'u gitti. Hava savunmamız bizi koruyor. Çocuklar biraz korkuyor ama genel olarak normal, sakin, sessiz. Her yerde dükkanlar açık. Kendiniz görebilirsiniz. Her şey yolunda.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow