hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Suriyeli mülteciler Lübnan'da da savaşı yaşıyor...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Suriye'deki iç savaştan kaçıp Lübnan'a gelen Suriyeli mülteciler, "güvenli" olarak gördükleri sınır komşusunda da savaşın acı yüzüyle karşılaştı. Sayda kentinde sokaktan yaşayan bir mülteci, "kader bizi nereye götürecek, bilmiyoruz" diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'deki iç savaştan kaçıp, sınır komşusu Lübnan'a gelen Suriyeli mülteciler kendilerini yine bir savaşın ortasında buldu. Daha güvenli olduğu için buraya gelmişlerdi ama şimdi Lübnan halkı ile birlikte İsrail saldırıları altında yaşamaya çalışıyorlar.

    İsrail güçleri, hedef gözetmediği saldırılarında yerleşim yerlerini de vuruyor. Bu da Lübnan halkı ve Suriyeli mültecilerin sokaklarda yaşamasına neden oluyor. Bebekler, çocuklar, yaşlılar ve hastalar İsrail bombardımanı altında steril olmayan açık alanlarda korunaksız bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyor.

    Bölgedeki en büyük problemlerden biri, gıda ve içme suyu. Ancak lavabo ve duş ihtiyacı da ilk sıralarda yer alıyor. Lübnan'ın liman kenti olan Sayda'da sokakta kalan Suriyeli mülteciler, kaderlerinin onları nereye getireceğini bilmediklerini söylüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow