hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Lübnan Dışişleri Bakanı'ndan çarpıcı açıklama!

    KAYNAKCNN TÜRK

    "Nasrallah öldürülmesinden birkaç gün önce İsrail ile ateşkesi kabul etti." Bu sözler Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib'e ait. Lübnanlı bakan, "Bize Netanyahu'nun bu konuda mutabık olduğunu söylediler ve biz de Hizbullah'ın onayını aldık. Ancak o zamandan bu yana neler olduğunu biliyorsunuz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "NASRALLAH ATEŞKESİ KABUL ETMİŞTİ"

    Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, ''Biden-Macron'un ateşkes açıklamasını da kabul etmişlerdi ve ayrıca 21 günlük ateşkesin uygulanması istenen açıklama. Holchtein Lübnan'a gidip ateşkesi müzakere edecekti. Bize Netanyahu'nun bunu kabul ettiğini söylediler. Biz de bu konuda Hizbullah'ın onayını aldık. Ve ondan sonra neler olduğunu biliyorsunuz zaten.'' dedi.

    Video Haber | Lübnan Dışişleri Bakanından çarpıcı açıklama

    İsrail’in Lübnan'a yönelik saldırıları sürerken, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib'den çarpıcı bir açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Christian Amanpour'a konuşan Buhabib, Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmeden birkaç gün önce 21 günlük ateşkes teklifini kabul ettiğini, İsrail'in buna rağmen onu öldürdüğünü söyledi;

    "Evet, Nasrallah kabul etti, evet. Tamamen kabul ettik, Lübnan ateşkesi kabul etti, Hizbullah'a danıştı, Meclis Başkanı Berri Hizbullah'a danıştı ve Amerikalılara ve Fransızlara onayladığımızı bildirdik. Bize Netanyahu'nun da her iki cumhurbaşkanı tarafından sunulan açıklamayı kabul ettiğini söylediler."

    "BUNDAN SONRA NE OLACAĞINI TANRI BİLİR"

    Lübnan Dışişleri Bakanı, Netanyahu'nun bölgedeki davranışlarıyla ABD'yi İran karşısında yanına çekmeyi başardığını ve bu durumun kendisini korkuttuğunu söyledi;

    "Kesinlikle başardı. Amerikalılar ve Fransızlar'ın ateşkesi ilan etmesinden sonraki gün geldi. Ertesi gün geldi. Bakanları 'hayır, ateşkesi onaylamıyoruz' diyordu ama o hiçbir şey söylemedi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştuktan sonra Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ı vurma emri verdi. ABD'nin İsrail'e yardım etmesinden korkuyorum, bunu birçok kez söylediler ve ne olacağını Tanrı bilir, gerçekten ne olacağını bilmiyorum. İşte korktuğumuz şey bu."

    Lübnan Dışişleri Bakanı, İsrail'i durduracak tek gücün ABD olduğu görüşünde:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bir alternatifimiz olduğunu düşünmüyorum. Amerika Birleşik Devletleri'nin yardımına ihtiyacımız var. Bunu alıp almayacağımızdan henüz emin değiliz, ancak Amerika Birleşik Devletleri çok önemli, ateşkesin gerçekleşmesi için hayati önem taşıyor... Amerika Birleşik Devletleri bu konuda her zaman önemlidir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow