hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Hamaney'den Hizbullah'a destek

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran dini lideri Hamaney'den Lübnan'daki saldırılara ilişkin açıklama geldi. Hamaney, "İsrail'in Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapılanmasına zarar veremeyeceğini" ve bölgedeki tüm "direniş güçlerinin" Hizbullah'a destek vereceğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İSRAİL HİZBULLAH'A ZARAR VEREMEZ"

    İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah lideri Nasrallah'ı hedef alan saldırısına İran dini lideri Hamaney'den açıklama geldi. Yazılı bir açıklama yapan Hamaney, İsrail'in Gazze'de bir yıldır sürdürdüğü savaş suçlarını Lübnan'a da uygulamaya çalıştığını belirtti.

    Açıklamada, "Siyonist suçlular, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmelidir." ifadelerini kullandı.

    "DİRENİŞ GÜÇLERİ HİZBULLAH'IN YANINDA DURACAK"

    Hamaney, bölgedeki "direniş güçlerinin" Hizbullah'ın yanında duracağını belirtti ve "direniş güçlerinin mücadelesinin Hizbullah'ın öncülüğünde devam edeceğini" vurguladı.

    Hamaney, yaptığı açıklamada Hizbullah'ın lideri Nasrallah'a dair bir bilgi paylaşmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ordusunun Beyrut'un Dahiye mahallesine düzenlediği saldırıda, Hizbullah'ın lideri Nasrallah hayatını kaybetti. Aralarında üst düzey komutanların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de ağır yaralandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow