hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Elon Musk: "ABD iflas ediyor"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk'tan ABD ekonomisiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Musk, "Amerika iflas ediyor" dedi. Peki bu açıklamayla ne kastedildi? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ABD iflas ediyor" dedi, bu açıklamayla dünyanın gündemine oturdu. Elon Musk bu açıklamayı, bir takipçisinin ABD ulusal borcunun faiz ödemelerinin arttığına dair haberi paylaşması üzerine yaptı.

    Video Haber | Elon Musk: ABD iflas ediyor

    Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman konuyla ilgili, “ABD biliyorsunuz dünyanın en büyük ekonomisi, birçok değerlendirmeye göre en zengin ülkesi rezerv paranın sahibi ama buna karşın dünyanın en borçlu ülkesi. Bir kere herkesin dolar alabilmek ve Amerikan cinsinden tahvil alabilmek için yarıştığı, ABD'nin en büyük rakibi olarak kabul edilen Çin’in ulusal zenginliklerini dolar olarak tutmaya devam ettiği senaryoda veya bir görünümde hiç şüphesiz ABD’ye herkes borç vermek için yarışıyor” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video Haber | Elon Musk: ABD iflas ediyor

    O yazıya göre ABD'nin gelir vergilerinin yüzde 76'sı borca gidiyor. Amerikan rüyası sona mı eriyor?

    “Bu daha ziyade Amerika’da devletin küçülmesi ve kamu harcamalarının özellikle gelir vergisinden elde edilen fonlarla karşılanmasına muarız olanlara karşı olanların bir görüşüdür.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow