hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | CNN TÜRK Katar'da: Haniye uğurlanıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran'da düzenlenen suikastla öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye, bugün Katar'ın başkenti Doha'da toprağa verilecek. CNN TÜRK Spikeri Samet Güner ve Kameraman Caner Emre Kınacı da Doha'dan son gelişmeleri canlı yayında aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin naaşı, Katar'ın başkenti Doha'ya getirildi.

    Haniye, cuma namazı sonrası Doha'daki Muhammed Bin Abdulvehhab Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

    Hamas lideri Haniye'nin suikasta kurban gitmesinin ardından Türkiye'de de bir günlük milli yas ilan edildi. Doha'daki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın yanı sıra pek çok siyasi parti lideri ve milletvekili de katılacak.

    Hamas lideri Haniye için ilk tören, dün suikasta uğradığı İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilmişti. Cenaze namazını İran'ın dini lideri Hamaney kıldırmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow