hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | BM'den Lübnan'da insani kriz uyarısı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Lübnan'a bu hafta boyunca durmaksızın düzenlediği saldırılar, Lübnan'da büyük bir insani krize neden oluyor. On binlerce kişi, çatışma bölgelerindeki evlerini terk etmek zorunda kalırken, son 3 günde 30 binden fazla sivilin Lübnan'dan Suriye'ye kaçtığı açıklandı. BM, "Lübnan'da bir neslin en ölümcül dönemine tanık oluyoruz" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "100 BİN ÖĞRENCİ OKULA GİDEMİYOR"

    BM'nin Lübnan'daki en üst düzey yardım görevlisi İmran Riza, ''Şu anda yaklaşık 500 barınak, 80 bin yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yapıyor. Bunların arasında kullanılan 300 okul da var ve bu durum, yaklaşık 100 bin öğrencinin eğitimini etkiliyor.'' ifadelerini kullandı.

    İsrail'in hafta boyunca süren ağır saldırıları, hâlihazırda birçok zorluk yaşayan Lübnan'da insani krize yol açtı. Birleşmiş Milletler, çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilmiş sivillere dikkat çekti ve Lübnan'da bir neslin en ölümcül dönemine tanık olunduğunu belirtti.

    Riza, ''Daha önce de söylediğim gibi, durum felaket. Lübnan'da bir neslin en ölümcül dönemine tanık oluyoruz ve birçok kişi bunun sadece bir başlangıç olduğundan korktuklarını dile getiriyor.'' dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow