hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | ABD'li senatörler Rum kesiminde

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD ile bir dizi askeri anlaşma imzalayan Kıbrıs Rum Yönetimi lideri, İsrail’in Lübnan ve Gazze’ye saldırılarını yoğunlaştırdığı bir sırada, bölge turuna çıkan Amerikalı senatörlere hava üslerini gezdirdi. Senatörler, Amerikan nakliye uçaklarının yerleştiği üssü beğendi ve Rum liderin işbirliğinden övgüyle söz etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikalı 4 senatör, Orta Doğu turu çerçevesinde Rum Kesimi’nin bir süre önce ABD ordusunun kullanımına açtığı ülkenin tek hava üssü Baf kentindeki Andreas Papandreu’ya geldi.

    ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher’in refakat ettiği senatörlere, Rum lider Nikos Hristodulidis rehberlik etti. Üzerinde ‘Amerika Birleşik Devletleri’ yazan uçakla üsse inen senatörleri, Hristodulidis’in yanı sıra Amerikan askerleri ile karışık düzende hizaya geçen Rum askerleri de karşıladı.

    Hristodulidis ve senatörler, ABD Deniz Kuvvetlerine muharip unsurların çatışma alanlarına sevki için özel hazırlanan nakliye uçağını gezdi, Amerikan askerlerinden teknik bilgi aldı.

    Senatörler, Rum liderin ABD ile işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Büyükelçi Julie Fisher, “Senatörlerin ziyareti, kritik bir süreçte gerçekleşti. ABD ile Kıbrıs‘ın bölgesel istikrar ve güvenliğine yönelik işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow