hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | ABD Ortadoğu'ya niye F-22 yolladı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından Ortadoğu'da İran ve İsrail arasında gerilim tırmanıyor. ABD, F-22 raptor savaş uçaklarını ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı sorumluluk alanına göndererek bölgeye konuşlandırdı. Peki bu hareketin anlamı ne? Ayrıntılar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD, F-22'leri bölgeye konuşlandırdı, önce "İran'a yanıt" sonra "gerilimi azaltmak için" dedi. Peki ABD Ortadoğu'ya niye F-22 gönderdi?

    Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ bu soruya, “Şimdi bu uçak sadece Amerika'nın kendinde var, 150 milyon dolarlık çok pahalı bir teknoloji. Amerika’nın bölgede kontrolü eline almak için gayret gösterdiğini ve aynı zamanda askeri varlığını artırmak için de çeşitli sebepler yarattığını ben epeydir söyleyenlerdenim” şeklinde yanıt verdi.

    Video Haber | ABD Ortadoğuya niye F-22 yolladı

    ABD, Ortadoğu'ya niye F-22 yolladı? ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı önce "İran'a yanıt", sonra "gerilimi azaltmak için yolladık" dedi. Niye böyle bir paylaşım yapıldı ve düzeltme ihtiyacı hissedildi?

    “Acaba yeni bir yapılanma mı yeni coğrafyalar mı gündeme gelecek? Bunu da zaten sorgulatır bu açıklama. Şimdi Austin'in Galant’la bu konuyla ilgili yaptığı görüşmede dillendirdiği konu var. Irak’taki Amerikan üssüne yapılan saldırı işte bu saldırılara yönelik birtakım tedbirlerin alınmasına yönelik şart olduğu yönünde söylem var.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video Haber | ABD Ortadoğuya niye F-22 yolladı

    40 bini aşkın ABD askeri, savaş gemileri, savaş uçakları bölgede. ABD ne yapacak, İsrail'in savaşı bölgeyi yayma çabasına destek verir mi?

    “Ortadoğu’da bir defa kullandılar. Suriye'de kullandılar, Suriye iç savaşında kullandılar. Gazze katliamının 306’ncı günü. Bu 306 günde Amerika’nın nükleer denizaltısını Kızıldeniz’den Akdeniz’e geçirmesi, savaş gemilerinin sayısını 18’e çıkarması, asker sayısını çoğaltması askeri varlığını artırıyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow