hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber: ABD Başkanlık seçim tarihinde rekor! Kamala Harris...

    KAYNAKAP

    ABD'de Başkan Biden'ın yeniden adaylık yarışından çekilmesi Demokrat seçmeni beklentilerin üstünde heyecanlandırdı. İlk 24 saat içinde Demokratlar, Kamala Harris'e 81.5 milyon dolar bağış yatırarak ABD başkanlık seçimi tarihinin rekorunu kırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, aday olursa seçilebilir mi tartışmaları sürüyor. Ancak Demokratlar arasında Harris, ilk 24 saat içinde tarihi rekor kırarak daha adaylığı belli olmadan desteğini kanıtladı.

    KAMALA HARRIS'E 1 GÜNDE 81.5 MİLYON DOLAR BAĞIŞ

    Demokratlar 81.5 milyon dolar bağış yaptı, Harris'in başkan adayı olması için kampanyasına destek verdi. Bu bağış, 2020'de ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ın adaylığı sırasında verilen 73.5 milyon dolardan daha fazla. Böylece Harris, şimdiden ABD'de en büyük bağış desteği alan demokrat oldu.

    Video Haber: ABD Başkanlık seçim tarihinde rekor Kamala Harris...

    HARRIS'E SİYAH KADINLARDAN DESTEK

    Üstelik Harris'in aldığı bağış sadece büyük sermayeden de gelmiyor. 880 bin kişi kampanyaya destek verdi, yaklaşık 200'er dolar yatırdı. Bunların arasında en büyüğü ise "Siyah Kadınlar Kazansın" hareketinden 44 bin kadının desteği oldu. Sadece bu grup tek başına 3 saatte 1.5 milyon dolar topladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BIDEN'A BAĞIŞ YAPMAYANLAR HARRIS'İ DESTEKLEYECEK

    Biden'a destek vermediğini söyleyen büyük bağışçılar da geri döndü. Demokratların en büyük destekçisi, ABD'li milyoner Gideon Stein desteğini sürdüreceğini açıkladı. Uluslararası iş ve işçi bulma platformu Linkedin'in kurucusu Reid Hoffman ve Netflıx'in kurucusu Reed Hastings de Biden'dan desteğini çeken, Harris'e ise destek veren diğer milyonerler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow