hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | CIA-MI6'DEN ORTAK MAKALE! ''Dünya düzeni büyük tehdit altında''

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Dış İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve İngiltere Dış İstihbarat Servisi (MI6), ortak bir uyarı yaptı. İki ülkenin istihbarat başkanları, dünya düzeninin Soğuk Savaş'tan bu yana "en büyük tehlike ile karşı karşıya olduğunu" belirten bir makale kaleme aldı. Makalede, Rusya, Çin ve Gazze'de yaşanan insani drama dikkat çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "DÜNYA DÜZENİ YILLAR SONRA BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA"

    ABD ve İngiltere'den gelen bu ortak uyarı, dünya düzeninin, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük tehdit ile karşı karşıya olduğunu vurguluyor.

    VİDEO | CIA-MI6DEN ORTAK MAKALE Dünya düzeni büyük tehdit altında

    CIA Direktörü William Burns ve MI6 Başkanı Richard Moore, yazdıkları ortak makalede, Washington ve Londra yönetimlerinin bu tehdit karşısındaki en büyük müttefikler olduğuna dikkat çekti. İngiltere merkezli Financial Times gazetesi için yazılan metinde, Rusya, Çin ve Orta Doğu’daki tehditlerin önemine vurgu yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD VE İNGİLTERE İSTİHBARATI ORTAK METİN PAYLAŞTI

    İki istihbarat başkanı, Rus istihbaratının sabotajlarını engellemek için yapay zekadan faydalanarak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ayrıca, ABD ve İngiltere’nin, Rusya-Ukrayna savaş hattında Moskova yönetimine karşı birlikte mücadele ettiğinden bahsedildi;

    VİDEO | CIA-MI6DEN ORTAK MAKALE Dünya düzeni büyük tehdit altında

    "Richard'ın da söylediği gibi, ilk gördüğünüz şey Kursk operasyonunun önemli bir taktiksel başarı olduğudur. Bu sadece Ukrayna'nın moralini yükseltmekle kalmadı, aynı zamanda Putin'in Rusya'sının ve ordusunun bazı zayıf noktalarını da ortaya çıkardı."

    MAKALEDE ÇİN VURGUSU

    Makale, dünyaya yönelik bir uyarı niteliği taşıyor ve Çin’e de dikkat çekiyor. Pekin yönetiminden kaynaklanan tehditlerin de dünya düzenine karşı etkili olduğu vurgulanıyor.

    İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da değinen istihbarat başkanları, ateşkes ve rehine anlaşması için çalışmalarını ara vermeden sürdürdüklerini belirtti. Ateşkes görüşmelerinin yapıldığı Katar ve Mısır ile ortak bir çalışma içinde oldukları da ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow