Venezuela'da askeri ayaklanma
Latin Amerika ülkesi Venezuela'da sular durulmuyor. Yönetim, bir grup askerin devlet başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik ayaklanma girişiminde bulunduğunu öne sürdü.
İktidardaki Sosyalist Parti'nin başkan yardımcısı Diosdado Cabello, Twitter hesabından olayı bir terör saldırısı olarak niteledi.
Olay ülkenin kuzeybatısındaki Carabobo eyaletine bağlı valencia kentinde yaşandı.
Görgü tanıklarına göre askeri üsten silah sesleri geldi.
Kısa bir süre sonra Sosyalist Parti başkan yardımcısı durumun kontrol altına alındığını duyurdu.
Hükümetin açıklamasından önce sosyal medyaya konan bir videoda bir grup asker kendilerini 41. Tugay olarak tanıtıyordu.
Videoda konuşan grubun lideri, "bu bir darbe değil ama anayasal düzeni geri getirmeye yönelik askeri ve sivil bir eylem" ifadelerini kullanmıştı.
Ordu Komutanı Jesus Suarez Chourio, devlet televizyonundan yayınlanan videoda, askeri birliklerin, saldırganlara "tek yumrukla" karşılık verdiğini ve "ayak takımının bir kez daha yenilgiye uğratıldığını" belirtti.
Chourio, Paramacay askeri üssüne saldıran "paramiliter" grubun, "mevcut durumdan fayda sağladığını" ifade etti.
Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, askeri üsse saldıran küçük grubun, aralarında ordudan uzaklaştırılmış bir teğmenin dışında, asker üniforması giymiş sivillerden oluştuğunu açıkladı.
Saldırganların, bilinmeyen yabancı hükümetlerle ilişkileri olan "aşırı sağcılar" tarafından azmettirildiğini savunan Lopez, bu kişilerin ordu silahlarından bir kısmını çalmayı başardığını da sözlerine ekledi.
Valencia kentindeki üsse yapılan saldırıda gözaltına alınan 7 kişinin askeri mahkemelerde yargılanması bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ticaret savaşına mola: "Trump'a geri adım attıran 18 saat"
Yeni nesil ulaşım aracı: Robot at
Belçika'da IPTV için düğmeye basıldı: Erişim çöktü, ekranlar karardı
Çin'den Trump'a rest! Telefon yerine misilleme geldi: ABD ürünlerine uygulanan tarifeleri yüzde 84'e çıkardı!
'Panayır striptizcisi' demişti! Şimdilik savaş baltalarını gömdüler! 20 yıllık küslük sona erdi!